Nutriție

Variațiuni pe teme de ou : ” Ciupercuțe”… la grătar!

Astăzi vom îmbogăți lista sugestiilor noastre culinare, apropo de ceea ce se poate face, pornind de la ou – vedeta acestor sărbători. Și pentru că, mai mult ca sigur, astăzi la prânz casa vă va fi luată cu asalt de rubedenii, prieteni, colegi și vecini, haideți să vă mai vindem un pont, propunându-vă un fel de mâncare care, evident, este ușor de preparat, este foarte gustos, și, ceea ce este și mai important – arată foarte bine pe masa de Paști. De data aceasta nu găina, ci prepelița trebuie să fie furnizorul vostru de “materie primă” . Așadar, să purcedem la treabă!

Ingredientele :

20 de ouă de prepeliță
20 de roșii cherry mici
sare

Pentru sos :
2/3 pahar de iaurt natural
2 linguri de maioneză
praf de curry
sare

Modul de pregătire

Pasul 1:

Pentru a prepara sosul, căliți puțin praful de curry pe o tigaie uscată, la foc mic. Un minut. Apoi turnați-l în iaurt, adăugați sarea și maioneza, amestecați energic. Lăsați sosul în frigider, pentru două ore.

Pasul 2

Fierbeți ouăle de prepeliță, 5 minute. Aruncați imediat apa în care au fiert, bateți ușor în fiecare ou cu lingura și puneți-le sub un jet de apă rece. Astfel se vor curăța mult mai ușor.

Pasul 3

Curățați cu grijă fiecare ou. Este foarte important să nu mutilați oul, veți avea nevoie de forma lui perfectă, căci aspectul estetic al acestui fel de mâncare este primordial!

Pasul 4

Tăiați o treime din roșiile cherry ( partea dinspre codiță), de care nu veți avea nevoie. Din părțile rămase, scoateți miezul, cu ajutorul unei lingurițe. Nici de miez nu veți avea nevoie. Tapetați interiorul roșiilor cu puțină sare și îmbrăcați fiecare astfel de “scufiță” roșie pe capul fiecărui ou. Înfigeți în scobitori câte două astfel de ciupercuțe și serviți-le la masă cu sosul preparat inițial.
Arată bine, nu-i așa? Vă veți convinge că sunt și foarte gustoase!

Uscatoare rufe