Timp liber

Valsul care încălzește inimile…

Astăzi vă propunem un vals. Un vals pe care să-l ascultați cand aveți o dipsoziție melancolică. Atunci când iubiți. Atunci când sunteți dezamăgiți și derutați. Atunci cand sufletului vostru îi este foame de frumos.
Este greu de crezut că autorul muzicii divine pe care v-o propunem – Dmitri Shostakovici – a compus-o pentru un film despre colhozurile comuniste.
Second Waltz” – in traducere “Al Doilea Vals” face parte din suita de jazz scrisă de compozitorul rus în 1924. În 1994, divina melodie a fost reorchestrată și inclusă pe albumul „From Holland with Love” , al violonistului olandez Andre Rieu, sub numele de „Second Waltz”, sub care o cunoaște acum toată lumea. De altfel, datorită lui Andre Rieu, piesa lui Shostakovich este mai cunoscută ca „Second Waltz”, decât după titlul original. Câțiva ani mai târziu, valsul este inclus pe coloana sonoră a filmului „Eyes Wide Shut”/în regia lui Stanley Kubrick, sub denumirea „Jazz Suite, Waltz 2” (interpretarea aparține „Royal Concertgebouw Orchestra”). „The Second Waltz” ( Waltz No. 2 from Jazz Suite No. 2 de Dmitry Shostakovich) a urcat repede pe primul loc în topul 100 al hiturilor; a rămas un an întreg pe primele 10 locuri ale preferințelor melomanilor și se menține în topul de suflet al fiecarui ascultător al său.
Așadar, e sâmbătă seara, luați loc confortabil în fotoliu , închideți ochii si lăsați-vă purtați de muzică…

 

 

Uscatoare rufe