Sănătate

Un medic chinez ne învață cum să deosebim COVID-19 de o simplă răceală 

   

 A recunoaște simptomele atât de gravului COVID-19, care-și continuă ofensiva pe plan mondial, este cât se poate de importantă, atât pentru stabilirea tratamentului corect, cât și pentru a stopa infectarea altor persoane, dar și pentru a evita aglomerarea spitalelor  care și așa nu fac față acestei încercări.  

Portalul chinezesc Sohu a luat legătura cu cei mai calificați medici chinezi, care au povestit despre felul în care putem deosebi o răceală banală de o îmbolnavire cu virusul corona. Acest lucru este cu atât mai important in acest sezon, în care îmbolnăvirile respiratorii sunt la ordinea zilei. 

Specialiștii chinezi remarcă faptul că răcelile obișnuite sunt însoțite, în majoritatea cazurilor, de înfundarea nasului și strănut, temperatura nedepășind 1-3 zile. 

Gripa se depsebește prin faptul că temperatura ridicată poate persista intre 3-5  zile, ea este însoțită de o stare generală de slăbiciune, apatie și dureri musculare. 

Noul coronavirus declanșat în China adaugă, la simptomele de mai sus, o respirație îngreunată, tuse, vărsături și diaree. 

În plus, pentru o diagnosticare corectă, este foarte importantă studierea evoluției bolii, de aceea pacienții trebuie să le povestească în detaliu medicilor etapele deteriorării stării lor de sănătate, precum și afecțiunile de care au suferit inainte de îmbolnăvire. 

Sursa : pnp.ru