Nutriție

Un britanic își învață fiica să facă ouă de ciocolată, acasă. Coronavirusul nu trebuie să ne dea Paștele peste cap! 

T

Publicația Daily Mail din Marea Britanie a publicat recent un articol apreciat de toți britanicii, în special de cei care sunt parinți. După cum bine știți, Marea Britanie a fost puternic lovită de pandemie, drept care cetățenii săi au fost și ei nevoiți să-și petreacă sărbătorile pascale izolați, la domiciliu. Unul din ei a dorit să le împărtășească tuturor felul în care el și fiica lui, în vârstă de 10 ani, au făcut singuri acasă oua de ciocolată. Rețeta este la îndemâna tuturor, așa că ne bucurăm să le-o împărtășim, la rându-ne , cititorilor noștri, care nu mai știu ce să inventeze pentru a le oferi copiilor lor “variațiuni pe tema izolării”! 

PASUL 1: TOPIȚI CIOCOLATA!

Nu vă trebuie decât 4 ciocolate amărui de 100 g, pe care să le mărunțiți, într-un vas termorezistent. Plasați apoi vasul deasupra unei crăticioare cu apă clocotind, de pe aragaz. Copiii vor fi încântați să amestece continuu în vasul respectiv, până la topirea integrală a ciocolatei. 

pastedGraphic.png

PASUL 2: TRAGEȚI AER ÎN PIEPT! 

Căutați prin casă niște baloane. Cu siguranță, v-au mai rămas pe undeva, de pe la ziua de naștere anterioară a copiilor. Umflați vreo două astfel de baloane până la dimensiunea unui grapefruit și strângeți etanș gura lor cu ce aveți la îndemână. ( puteți lua elementele de închidere de la alte pungi cu alimente din casă). Aveți grijă să nu spargeți baloanele, în timpul operațiunii de închidere! 😁

pastedGraphic_1.png

PASUL 3 : ÎNCEPE SCUFUNDAREA! 

După ce ați lăsat 5 minute ciocolata topită să se răcorească ( dacă e prea fierbinte, va sparge baloanele!) începeți să scufundați baloanele în vasul cu ciocolată. Acoperiți-le uniform. Nu vă speriați că nu arată prea estetic : e doar o fază de tranziție!