Nutriție

Ceviche de somon

Reteta este aceeasi ca pentru ton, dorada sau biban. Va trebuie somon dezosat, lime-uri, multe, o ceapa rosie, otet, chivas (cepsoara), paine, sare, ulei de masline, piper.

  • Taiati somonul in cubulete de jumatate de centimetru si acoperiti cu suc de lime, intr-un bol. Lasati la marinat 30 – 60 minute.
  • Taiati ceapa in cubulete fine si lasati la marinat 10 – 15 minute in otet.
  • Prajiti pe grill sau in cuptor cateva felii de paine buna, stropite cu putin ulei de masline, pana devin aurii.
  • Stoarceti usor pestele intre palme, sa se scurga toata lamaia. La fel si cu ceapa, o puteti chiar stoarce intr-un servetel de hartie ca sa iasa tot otetul. Intr-un bol, amestecati pestele cu ceapa, chivas tocat fin, sare de mare, piper, ulei de masline. Puteti adauga si fulgi de chili, dupa gust si / sau cateva rosii cherry taiate cubulete (dar le scoateti semintele inainte).

Pentru alte retete delicioase, intrați pe https://bonfood.ro/retete

Publicitate