Legea e de partea ta

Ultimele măsuri instituite pentru protejarea cetățenilor români – Covid -19 – Ep.7 Ordonanța militară nr. 4, ordonanța militară nr. 5 și ordonanța militară nr. 6

Ce v-am spus eu ieri că mi-e frică să nu ajungem la Ordonanța militară 50??? Sper să n-am ”gura aurită”! În orice caz, la câte se succed zi de zi, nu apuc să scriu despre una integral, că deja apare alta. Ceea ce nu este deloc benefic și nici nu mi se pare normal să fie aduse la cunoștința publicului la ora 23.00, când lumea ar trebui să fie liniștită și să nu mai fie panicată de vești în toiul nopții. Am tot spus că acest Grup de comunicare strategică, numai comunicare nu face! Habar nu au să comunice, parcă nu doresc să liniștească lumea, apar la ore inacceptabile, că doar au avut o zi întreagă să tot comunice ce au comunicat ei noaptea la 30.03.2020, limbajul este total inacceptabil și neinteligibil omului obișnuit și când îi mai vezi și cu gecile acelea pe ei, te apucă febra!

Încet-încet ne pierdem drepturile și libertățile, dragii mei! Și lunile se succed cu noi în case!

Pentru ce au apărut la ora 23.00, noaptea ca….., pentru a se speria întreaga populație? Ca să ne spună că Suceava și 8 localități adiacente vor intra în carantină totală. Da, este grav, înseamnă că nu se mai iese și intră în aceste localități, decât anumite persoane care țin de administrație, justiție, în general oficialități. Stați liniștiți, magazinele alimentare și cu bunuri de strictă necesitate tot funcționează, la fel și transportul, însă pentru a se stopa răspândirea covidului din acest focar, s-a luat această măsură. În loc să anunțe oamenii în cursul zilei și să îi liniștească, au dat bomba în toiul nopții. Drag Grup de comunicare strategică, ia-ți niște psihologi, sociologi și comunicatori care știu ce au de făcut, pentru că altfel ne veți omorî pe toți din cauza panicii, înainte să ne omoare covidul. Voi reveni cu date noi de mâine cu privire la această problemă, Ordonanța militară nr.6, cu privire la carantinarea Mun. Suceava.

Prin Ordonanța militară nr.5 se aduc rectificări cu privire la ce vă scriam ieri despre cei care nu respectă izolarea și carantina. În privința nerespectării izolării, pe lângă intrarea automată și obligatorie în carantină și plata tuturor costurilor în această perioadă, vă anunț că vor avea parte și de amendă contravențională, iar cei care nu respectă carantina, pe lângă reluarea carantinei încă 14 zile și plata costurilor pe această perioadă și amendă, vor avea parte și de dosar penal. V-am zis eu că până la urmă o să îi aresteze.

Menționam în articolul anterior că le voi spune transportatorilor de surprizele din Ordonanța militară nr. 4! 

Sunt schimbări radicale în ceea ce privește transportul de marfă efectuată cu autovehicule cu capacitate maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, șoferii acestor autovehicule, la intrarea în România, vor trebui să aleagă între următoarele metode de izolare/carantinare, prin care își protejează propriile familii:

a) carantinarea în spații puse la dispoziție de către angajator;

b) izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele cu care locuiesc/se gospodăresc, sau singuri, în alt spațiu locativ disponibil; 

c) carantinarea la cerere, în spațiile puse la dispoziție de autoritățile administrației publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării.

Cine va suporta cheltuielile dacă nu se va izola/carantina acasă? Evident, angajatorul! Deși, sinceră să fiu, nu exclud ca angajatorul să îi plătească și cheltuielile de izolare/carantinare acasă, întrucât este acoperit de contractul de muncă și de activitatea pe care  a desfășurat-o în virtutea acestuia în interesul angajatorului. Foarte interesante spețe vom avea în această și după această perioadă…..sper să se și termine odată!

Șoferul, la intrarea în România, va fi obligat să completeze o Declarație pe proprie răspundere prin care își alege una dintre metodele de izolare/carantină menționate mai sus. 

Mie mi se pare inacceptabil și iresponsabil din partea autorităților să îi ofere șoferului care a fost expus contactului cu persoane infectate cu Covid-19, posibilitatea să se ducă acasă și să se izoleze cu familia, care nu a fost supusă acestui pericol, doar pentru că acesta nu vrea să aleagă sau nu are alternativă. Ce stat avem noi? Unul care te trimite să îți îmbolnăvești propria familie și să răspândești boala? Dacă omul este inconștient, statul nu are voie să fie, întrucât se face vinovat de zădărnicirea combaterii bolilor. Noi suntem nebuni, inconștienți sau incapabili? Cred că suntem loviți de incompetență crasă! Vă rog pe toți să sesizați și dvs MAI cu privire la această problemă, că văd că nimeni nu mai gândește din cauza panicii și a incompetenței.

Solicit autorităților să rectifice imediat și de urgență acest aspect!

Gândiți profund înainte de a acționa, mai ales acum!

RÂDEM, GLUMIM, DAR NU PĂRĂSIM INCINTA! S.O.S

Sursa imagine reprezentativă: Shutterstock