Legea e de partea ta

Ultimele măsuri instituite pentru protejarea cetățenilor români – Covid -19 – Ep.9 Măsuri pentru Paști!

Îmi vine să și râd când scriu măsuri pentru protejarea cetățenilor români. Există numai derogări, excepții, nonsensuri, ilegalități și o incompetență crasă. De la faptul că Decretul de instituire a stării de urgență este neconstituțional, din punctul de vedere al multor juriști, la care mă raliez, până la faptul că există un Acord bilateral încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Afacerilor Interne, prin care se instutie derogări de la regulile impuse de Ordonanțele militare. 

Ups, se pare că domnii semnatari ai acestui acord, nu prea cunosc legea. Un astfel de Acord nu poate modifica Ordonanțele militare. Sigur, probabil va apărea ulterior o altă Ordonanță militară, dar Acordul a apărut înainte. Cu tot respectul pentru Patriarhie, și eu sunt un om credincios, dar înainte de toate mă ocup cu legea, aceasta nu poate schimba legile. Avem grave probleme de legalitate cu tot ceea ce se întâmplă de o lună de zile, și chiar mai mult. Drept pentru care vă sfătuiesc să contestați în instanță absolut toate amenzile și procesele-verbale care se întocmesc în această perioadă. Merită încercat. Cred că vor exista mulți judecători care le vor anula. Nu mai vorbim că sunt o multitudine de juriști care au inițiat o serie de acțiuni împotriva tuturor acestor Decrete și Ordonanțe militare mai ales pe motiv de neconsituționalitate, nu mai vorbim de plângerile penale care sunt cu miile.

Prin atitudinea autorităților, se ridică întrebări la care nu răspunde nimeni și ne dau de gândit.

De exemplu: plecarea muncitorilor agricoli în Germania, ”la sparanghel” de pe aeroporturile din Cluj și Sibiu. Autoritățile au aprobat plecarea lor, altfel aceștia nu puteau pleca. Am scris în articolul anterior despre posibilitatea plecării acestora, pentru că erau ceruți de țările europene, muncitorii noștri fiind indispensabili agriculturii acestora. Mă întreb, Covidul-19 există numai pentru noi, cei din case, din țară sau scapă de el muncitorii agricoli care pleacă la muncă în străinătate? Germania niciodată nu ar fi cerut muncitori din altă țară dacă știa că există un pericol măcar. Germania nu-și permite să își îmbolnăvească poporul. Orice zbor trebuie să aibă aprobarea  autoritățile aeriene, în caz contrar armata îl interceptează și îl coboară la sol, dacă nu se supune îl poate și doborî. Cum să spui tu, ministru, prim-ministru etc că aceste zboruri nu au fost autorizate? Cum să spui ca oamenii nu aveau voie să plece și totuși au plecat? Asumați-vă ceea ce faceți și SPUNEȚI ADEVĂRUL! Există un vid de transparență și lipsă de adevăr care va face din poporul român o bombă cu ceas.

Din cauza sau datorită acestei bombe cu ceas, pentru a evita răzmerița poporului, s-a ajuns la concluzia că ar trebui de Paște, ortodocșii să poată avea parte de Paști și lumină într-un mod în care nu s-a permis nicăieri în lume. Și am să vă expun regulile și de ce trebuie să ne punem întrebări:

În locul împărtășaniei se vor realiza mici prescuri stropite cu agheasmă și vin, numite Paști, sfințite în Joia Mare, și nu vinerea cum este normal, care vor fi distribuite credincioșilor vineri și sâmbătă, în locuri special amenajate, în afara lăcașurilor de cult, de către voluntari și personalul angajat al bisericilor, cu respectarea normelor sanitare, similar magazinelor alimentare.!!!!!!!!! – deci, să înțeleg că în magazine putem intra, în Biserici ba. Ba mai mult, în fața bisericilor se pot da Paștile, că nu există Covid-19, dar în Biserică, chiar dacă am respecta normele sanitare, BA. Aha, deci s-a stabilit și felul în care acționează Covidul, cu preponderență în interiorul Bisericilor. Știu autoritățile ce știu! 

Chiar dacă te duci să iei Paști, atenție, completați Declarația pe proprie răspundere pe care scrieți Biserica cea mai apropiată de domiciliul la care vă deplasați și mențiunea: Pentru ridicarea Sfintelor Paști de la Biserica (numele lăcașului de cult). – să văd eu vârstnici de la țară care nu au Declarații, analfabeții și săracii cum vor face asta! În plus, conform Ordonanțelor militare, Declarația nu se poate completa astfel, că doar au fost o groază de oameni amendați pentru motivul că au completat altfel decât scrie în Ordonanțele militare! TARE ȘI CHESTIA ASTA! RESCRIEM DREPTUL!

Reprezentanții parohiilor vor avea o bandă albă pe braț, jandarmii, polițiștii și soldații vor asigura paza și ordinea, se vor asigura că păstrați distanța de 2 m între dvs. 

Persoanele bolnave, cu dizabilități și cele peste 65 de ani vor avea Paști de la voluntari în zilele de vineri și sâmbătă sau în prima zi de Paști.

Sfânta Lumină va fi împărțită atât de angajații parohiilor, voluntari, cât și de militari, jandarmi și polițiști sâmbătă, începînd cu ora 20.00.  – Deci până și Dumnezeu se supune regulilor stabilite de Patriarhie și Guvern, schimbând ora de la 00:00 la 20.00. – TARE ȘI ASTA! Parcă știam că lumina vine de la Ierusalim la o oră exactă…..aaaaa, s-a schimbat și asta! ȘI MAI TARE!

Lumina nu se ia oricum, aveți grijă cei de la bloc să ieșiți maxim 3 persoane care veți lua de la polițiști lumina și  vă veți duce prin bloc, la toate apartamentele și împărțiți lumina! – s-a dat derogare și de la asta, am ajuns să văd polițiștii și jandarmii pe post de preot! Bine, jandarmii dau foc mereu când se supără…..- TARE ȘI ASTA!

Aaaaa, se va da lumină și în trafic! Nu scăpați fără lumină! Autoritățile au grijă de noi! 

Deci, să înțeleg că în magazine nu se ia Covidul, dar în Biserici, da! În stradă putem sta la coadă la Paști, că nu există Covid, dar la coadă în Biserică, ba! Jandarmii, polițiștii, militarii, voluntarii, preoții nu pot fi purtători de Covid, pentru că ei pot aduce Paștile și vor împărți Lumina Sfântă, dar noi, dacă mergem la Biserică, deși respectăm toate regulile, putem fi purtători! – FOARTE TARE!

Oare cum se simt frații noștri CATOLICII? Ei nu au avut voie să se ducă la Biserică, nu au avut nicio derogare, nicio excepție! Nicio țară catolică nu a permis așa ceva, oamenii au stat în case. ACEASTA ESTE DISCRIMINARE  FAȚĂ DE CATOLICI! Dragi credincioși catolici, acționați Statul Român în judecată! ESTE DISCRIMINARE! 

Mă întreb: ori există COVID – 19 și este un pericol iminent, ori nu există decât pe alocuri și dedicat numai unora și atunci avem toți parte de excepții și derogări???? Și atunci de ce stare de urgență? Aaaa, mulțumesc Domnule Ministru Vela – pentru că ați renunțat la geaca aceea comunistă! Vă stă foarte bine în pulover, vă face uman! Dar legea tot nu o știți!

În final, față de toate întrebările pe care mi le pun, la fel ca alte milioane de oameni, aș vrea să îl rog pe Patriarhul Daniel, cât și pe ceilalți semnatari ai acestui Acord să se gândească la următoarele cuvinte ale lui Iisus:

Luca 30: Iar Isus a zis: ” Îți spun adevărul: în această noapte, înainte să cânte cocoșul de două ori, te vei fi dezis de Mine de trei ori.”

…….Nu vă mai gândiți la nimic……Nu are rost! Oricât de profund ar fi! Deja s-a acționat!

Dumnezeu să ne ierte pe toți!

 
Autor imagine reprezentativă : Criv Vecerdea – CRIV

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Genial !!! Dar daca ordonantele sunt ilegale atunci nu se incalca nimic…..iar daca sunt legale atunci acordul este lipsit de sens…..oricum lipsit de logica tot articolul