Ea și El Legea e de partea ta

Ultimele măsuri instituite pentru protejarea cetățenilor români – Covid -19 – Ep.5

 

 

O nouă zi, o nouă schimbare a schimbării. Astăzi, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că s-a schimbat Declarația pe proprie răspundere, fiind mult mai simplificată. Nimic mai fals. Nu este simplificată, ci este mai complicată, pentru că s-au adăugat încă 3 puncte cu privire la situațiile pentru care putem ieși din casă, la activitățile agricole există o rubrică în care trebuie completate ce activități agricole se vor realiza de către cetățean, s-a eliminat rubrica suplimentarăîn care se puteau menționa și alte situații de urgență, ceea ce va agrava situația, pentru că nimeni nu poate prevedea toate situațiile de urgență în care ne putem afla. Consider că ar trebui reinserată acea rubrică, pentru că, de exemplu dacă vrei să te duci cu o urgență la avocat  sau contabil sau notar sau executor nu ai unde să încadrezi această deplasare pe această declarație. Dar, ca la noi, schimbăm schimbarea schimbării, fără să avem un pic de rațiune, în condițiile în care mulți dintre noi am multiplicat în zeci și sute de exemplare fosta Declarație și am împărțit-o oamenilor care nu au imprimantă, oamenilor de la țară, care – ATENȚIE – nici nu știau că le trebuie și pentru ce etc, care acum trebuie să primească altele. Ne plângem de incompetență și o și legiferăm!

Pentru cei care pot să o descarce, vă rog frumos intrați pe următoarea adresă oficială: https://stirioficiale.ro/ și descărcați-o. Acesta este site-ul oficial indicat de Ministerul Afacerilor Interne care trebuie folosit în exclusivitate pentru informații oficiale.

Adresa direct către Declarația pe propria răspundere:

https://cdn.stirioficiale.ro/storage/26MODEL%20Declaratie%20proprie%20raspundere%202503.pdf

Această Declarație poate fi completată direct pe pagina oficială, apoi descărcată și semnată olograf, adică să semnați real pe hârtie. Puteți să o pozați să o aveți pe telefon, dar trebuie să fie semnată în original. Puteți în continuare să o scrieți olograf, adică de mână și revin cu rugămintea de a distribui această declarație cât mai multor persoane pentru a-i ajuta pe cei care nu au posibilitatea de a o descărca și multiplica. Reiterez faptul că trebuie să aveți cartea de identitate la dvs sau pașaportul pentru a vă legitima. Aceasta trebuie să o aveți în original, nu în copie sau pozată.

NU vă aventurați să o descărcați de pe alte site-uri neoficiale și mai ales, nu completați declarația direct pe site, decât pe site-ul oficial, pentru că se pot fura datele de identificare.

Începând cu data de 25.03.2020 ora 12:00 devine obligatorie izolarea și carantinarea tuturor persoanelor care intră în România, această măsură trebuind să fie luată cu mult timp înainte, astfel încât să nu ajungem în situația de acum, când nenumărate persoane au răspândit fără să știe că sunt afectate de Covid-19, această boală. Dar, mai bine mai târziu decât niciodată.

În ceea ce privește activitățile comerciale, s-a completat lista celor care pot să își continue activitatea: magazinele care vând produse electronice și electrocasnice care asigură livrarea la domiciliul sau la sediul cumpărătorilor, precum și vânzările de produse și servicii de optică medicală.

Urmează să revin cu noi informații despre măsurile pe care trebuie să le respectăm.

Gândiți profund înainte de a acționa, mai ales acum!

RÂDEM, GLUMIM, DAR NU PĂRĂSIM INCINTA! S.O.S

Iată și noul model al Declarației pe propria răspundere :

Imagine reprezentativă : pinterest.com

Publicitate