Ea și El Legea e de partea ta

Ultimele măsuri instituite pentru protejarea cetățenilor – Ordonanța militară nr. 3/24.03.2020 – Covid -19 – Ep.4

 

Din păcate, tot ceea ce v-am prezis și menționat în articolele anterioare s-a adeverit. Râdea majoritatea că nu s-au impus măsuri de interdicție totală. V-am spus atunci că drepturile și libertățile oamenilor nu se pierd dintr-o dată, ”nu e democratic!” ci încet-încet! V-am avertizat că în câteva zile veți avea măsuri atât de drastice, încât o să realizați că ați avut și, din păcate, ați pierdut aproape tot! Mai avem câteva drepturi, le vor limita și pe acelea, vă asigur!

Ultima ordonanță militară, repet, suntem sub conducere a Ministerului Afacerilor Interne, suntem sub imperiul unui Decret Prezidențial de instituire a stării de urgență la nivel național, deci nu ne jucăm, a adus alte restricții și interdicții pentru încă o perioadă de 14 zile. Vă asigur că se va prelungi, pentru că vom intra în perioada fulminantă a virusului, cu cei mai mulți contagiați și cei mai mulți morți, astfel cum declară specialiștii.

Din data de 25.03.2020 ora 12:00 SE INTERZICE CIRCULAȚIA TUTUROR PERSOANELOR ÎN AFARA LOCUINȚEI/GOSPODĂRIEI, însă există și excepții:

Deplasarea de la domiciliu la locul de muncă și de la locul de muncă la domiciliu, atenție să aveți Adeverința de la angajator, legitimația și actele de identitate la dvs.
Deplasarea pentru efectuarea de cumpărături necesare traiului de zi cu zi al persoanelor și animalelor, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale – atenție, să aveți la dvs declarația pe proprie răspundere în care bifați și completați situația care se potrivește, plus actele de identitate.
Deplasarea pentru asistența medicală care nu se poate amâna și nici nu se poate acorda la distanță, deci să fie o urgență, la fel să aveți declarația pe proprie răspundere și actele de identitate.
Deplasarea pentru motive justificate cum ar fi: îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități sau decesul unui membru al familiei – la fel să aveți aveți declarația pe proprie răspundere și actele de identitate.
Deplasări scurte, în aproprierea locuinței pentru efectuarea exercițiilor fizice, dar nu în echipă, atenție să nu ieșiți împreună cu alte persoane, să păstrați distanța de 2 m față de ceilalți, precum și pentru nevoile animalelor de companie – la fel aveți nevoie de declarația pe proprie răspundere și actele de identitate.
Deplasarea în scopul donării de sânge la centrele de transfuzie sanguină – la fel să aveți declarația pe proprie răspundere și actele de identitate.
Deplasarea în scop umanitar și voluntariat, adică dacă vă duceți să ajutați persoane în nevoie, să le duceți cumpărături, medicamente etc, la fel să aveți declarația pe proprie răspundere și actele de identitate.
Deplasarea pentru realizarea de activități agricole, având în vedere că începe aratul, semănatul, munca câmpului. Evitați să fiți mai mult de 3 persoane străine, din familie puteți, și păstrați distanța de 2 m între dvs, și evident să aveți declarația pe proprie răspundere și actele de identitate. Nu știu cum se va pune în practică acest lucru la sate, sincer!
Deplasarea producătorilor agricoli pentru comericalizarea de produse agroalimentare, de exemplu agricultorii care se duc să vândă în piață sau să le vândă comercianților – la fel declarația pe proprie răspundere sau adeverință angajator și acte de identitate.

Ordonanța aduce noutăți cu privire la persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani, pentru că sunt cele mai predispuse pericolului îmbolnăvirii. Acestea nu mai au voie să iasă din casă decât în intervalul orar 11.00-13.00, strict pentru următoarele motive:

Cumpărături de bază- alimente, hârtie igienică, medicamente etc , cât și pentru animale, la fel să aveți declarația pe proprie răspundere și actele de identitate.
Deplasarea pentru asistență medicală care nu se poate amâna și nici nu se poate acorda la distanță, deci să fie o urgență, la fel să aveți declarația pe proprie răspundere și actele de identitate.
Deplasarea pentru motive justificate cum ar fi: îngrijirea/însoțirea copilului, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități sau decesul unui membru al familiei – la fel să aveți aveți declarația pe proprie răspundere și actele de identitate.
Deplasări scurte, în aproprierea locuinței pentru efectuarea exercițiilor fizice, dar nu în echipă, atenție să nu ieșiți împreună cu alte persoane, să păstrați distanța de 2 m față de ceilalți, precum și pentru nevoile animalelor de companie – la fel aveți nevoie de declarația de proprie răspundere și actele de identitate.

Persoanele în vârstă de peste 65 de ani pot să circule și în afara intervalului orar 11:00-13.00, dacă acest lucru se face în interes profesional sau pentru realizarea de activități agricole.După cum vedeți au fost avute în vedere și aceste aspecte, pentru că sunt persoane de 65 de ani și peste care încă profesează, precum sunt foarte mulți agricultori care încep acum munca câmpului, atât de importantă în aceste momente. Dacă nu înțelegem că agricultura ne va salva, suntem pierduți. Dacă aveți pământ, mutați-vă pentru această perioadă la țară, munciți pământul, așa va trece timpul foarte repede și veți avea de mâncare la iarnă, altfel sigur veți avea probleme alimentare, la ce criză economică s-a instaurat. În plus, copiii stau liniștiți în curte, nu la bloc și va fi mult mai ușor pentru ei să treacă de această perioadă care îi va marca cu siguranță. Atenție, nu uitați că dacă plecați din localitatea de domiciliu, trebuie să anunțați cu 48 de ore înainte secția de poliție de care aparțineți că plecați și vă mutați, specificând adresa unde vă mutați pe această perioadă.

Fiți sigur că veți fi controlați de către organele de control care vă așteaptă pe unde nu vă așteptați dvs. Repet, pentru angajați să aveți legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator; PFA-urile, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole vor prezenta declarația pe proprie răspundere, completată în prealabil.

Se introduce posibilitatea prezentării autorităților de control a adeverinței eliberate de angajator sau declarația pe proprie răspundere și prin intermediul telefonului, tabletei sau a unui dispozitiv electronic similar.

Este obligatorie izolarea la domiciliu sau carantinarea, după caz, a tuturor persoanelor care intră în România.

Se vor marca zonele de acces destinate cetățenilor de către instituțiile publice și operatorii economici, care să orienteze persoanele să respecte distanța de minim 1,5 metri.

Se suspendă toate zborurile către și din Franța și Germania în și din România pentru 14 zile, cu excepția zborurilor cu aeronave de stat, transport marfă și corespondență, zborurile umanitare sau serviciile medicale de urgență, precum și autorizările tehnice necomerciale.

Ministerul Apărării Naționale, deci Armata, va ajuta Jandarmeria și Poliția locală, astfel că îi veți vedea pe străzi și la frontieră.

Se vor verifica toate persoanele carantinate și izolate prin sisteme de comunicații și aplicații informatice, pentru a se comunica în timp real și permanent cu acestea.

Documentele care vă expiră pe perioada stării de urgență, de ex Buletinul, Cartea de ideintitate, Pașaportul etc, se pot preschimba în termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență.

Atenție foarte mare pentru că nerespectarea tuturor acestor condiții atrage atât amendarea, cât și răspunderea civilă, disciplinară, dar mai ales penală, ajungând să faceți inclusiv închisoare.

V-am prezentat cele mai importante decizii. De mâine revin cu alte amănunte. Nu se glumește și dacă nu credeți, vă spun că am pățit- o eu însămi, a trebuit să plec din localitate să duc medicamente și alimente celor din familie la 200 de km distanță, m-a prins ora 22.00 și am fost oprită de 4 patrule de poliție și jandarmi. Pentru că mi-am permis să le spun că interpretează eronat dispoziții ale legii și că încalcă dispoziții legale, era să fiu și amendată, m-au filmat, au devenit foarte nervoși și arțăgoși. Fiți foarte atenți că vor exista derapaje, în condițiile în care conducerea României este militarizată, iar drepturile și libertățile noastre cetățenești au dispărut aproape cu desăvârșire. Vă rog să anunțați toate autoritățile dacă vi se încalcă dramul de drepturi și libertăți cetățenești pe care le mai avem. Eu voi face  un Memoriu pentru a aduce la cunoștința autorităților centrale faptul că în teritoriu avem probleme cu interpretarea legii și cu respectul. Dvs vă rog să fiți foarte atenți și vigilenți, aceștia nu se joacă și se poate ajunge la ordine dure, să nu ne gândim la 10 august, când nu era stare de urgență națională. De la democrație până la dictatură nu este decât un pas, și deja câțiva centimetri au fost făcuți. Va fi foarte greu să ne recuperăm drepturile și libertățile, mai ales dacă acest virus ne face probleme din ce în ce mai mari.

Mă adresez în special adolescenților și tinerilor, am fost sunată de nenumărați părinți disperați că aceștia nu ascultă și vor ieși în stradă, vă rog frumos să stați în casă, nu vă duceți la fotbal, nu ieșiți în grup la o cafea în fața blocului, ESTE INTERZIS. Și aici nu mai merge cu o pedeapsă dată de mama și tata, ci de autorități, și nu cred că vreți să vă vedeți încătușați și arestați, iar amenzile sunt cumplit de mari. Să completați declarații pe proprie răspundere înainte să ieșiți din casă.

Dragi români, trăim vremuri  catastrofale, pe care nu mi le-am imaginat vreodată. Mai bine era război și știam cine e inamicul și cum să ne ascundem. Vă rog găsiți metode să munciți, nu vă dați demisia ca să primiți ajutor de la stat și de la firme, gândiți metode de ieșire din criza economică, pentru că atunci când se va termina totul, specialiștii economici spun că va fi un dezastru, colaps economic. Nu intrați în panică, ajutați-vă unul pe altul, împărțiți cu cei nevoiași, limitați-vă, lăsați și altora, altfel nu vom fi bine ca nație și ca individ. Panica vă va distruge. Rămâneți optimiști și gândiți profund înainte de a acționa…mai ales acum!
RÂDEM, GLUMIM, DAR NU PĂRĂSIM INCINTA! S.O.S