Frumusețe

Trucuri pentru corecția pleoapelor căzute

Odată cu trecerea anilor elasticitatea și fermitatea pielii scad, ceea ce duce în final la apariția pleoapelor căzute. Chiar dacă este un fenomen natural, care nu poate fi ocolit, femeile cu astfel de probleme caută diverse metode pentru ascunderea acestui defect. În afara procedeelor chirurgicale destul de costisitoare, specialiștii din domeniu vă recomandă câteva trucuri pentru corecția pleoapelor care vă vor ajuta să arătați fabulos.

1. Folosiți o pre-bază pentru machiaj

machiaj 2Folosind o cantitate mică de pre-bază pentru machiajul ochilor preveniți apariția umbrelor care întunecă pleoapele și arcada. Acest proceu poartă denumirea de ”primer” și este aplicat înaintea folosirii celorlalte produse create special pentru acest scop. Primer-ul se găsește în tonuri diferite. Se aplică pentru ascunderea și uniformizarea culorilor înainte de aplicarea fondului de ten.

2. Folosiți un creion de ochi și rimel rezistente la apă 
Femeile cu pleoapele căzute au, în general, probleme atunci când aplică rimelul și creionul pentru conturul ochilor. Dacă folosiți produse care nu sunt rezistente la apă, machiajul vostru va curge, ori de câte ori clipiți.  De aceea se recomandă produsele rezistente la apă, aplicate cu foarte mare atenție.

machiaj 13. Folosiți fard de pleoape în tonuri maro

Aplicați pe pleoapa superioară fard mat, în tonuri de maro. Apoi folosiți o nuanță mai deschisă desupra pleoapei de jos, până la linia unde începe pleoapa.

4. Accentuați linia de deasupra genelor
Acesta este unul dintre cele mai importante trucuri pentru acest defect. Folosiți un creion rezistent la apă și trasați o linie la baza pleoapei superioare, cât mai aproape de globul ocular. Este un truc care creează efectul de privire bine definită, mărește ochii și ascunde pleoapele căzute. Creionul să nu fie însă negru. In cazul pleoapelor căzute negru dă senzația de îmbătrânit și scoate și mai mult în evidență imperfecțiunile.

 

machiaj 35. Încercați stilul ”ochi de pisică”
”Ochii de pisică” nu sunt doar pentru fetele tinere. Folosind această tehnică veți avea o privire elegantă și distinsă. Uneori este dificil să trasezi privirea de pisică corectă, pe pleoape căzute, dar dacă exersați de câteva ori va deveni mai ușor. Ochii cu pleoapele căzute se machiază obligatoriu cu ochii deschiși pentru descoperirea și ascunderea volumului. Procedând în acest mod realizăm machiajul de lifting, având senzația unui ochi ridicat.

6. Aplicați o cantitate moderată de rimel pe gene 
Genele dense și arcuite au un rol esențial în crearea unei priviri expresive și tinerești. Aplicând câteva straturi de rimel, fără a se strânge, va face ochii să pară mai mari, indiferent cum sunt pleoapele.

 

gene7. Folosiți gene false

Dacă natura nu a fost prea darnică cu voi la acest capitol, apelați la genele false pentru definitivarea machiajului. Aveți însă grijă să alegeți acele gene care se potrivesc cu fața voastră, întrucât dacă sunt prea mari vor avea un asepect artificial. Puteți să le aplicați pe toată pleoapa sau doar de la centru către partea exterioară.

8. Trucuri pentru sprâncene
Spâncenele sunt foarte importante pentru un machiaj perfect. Arcuirea se face mai ridicată la punctul de schimbare a direcției. Dacă sprâncele voastre nu sunt foarte dese, completați cu produse apropiate nuanței voastre de sprâncene. Folosiți iluminator chiar sub sprâncene și veți obține o privire mai largă.

 

Sursa: steptohealth.com
Foto: makeup artist Rialda Badea

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.