Frumusețe

Învață cum să-ţi tratezi părul

Dragi ”Femei de 10” după cum bine știți părul nostru este  solicitat la maxim și zi de zi, prin toate modalitățile noastre de a încerca să fim cât mai frumoase facem rău prețioasei podoabe capilare fără să ne dăm seama. Tocmai de aceea, vă prezentăm câțiva factori nocivi părului și câteva reguli simple și finite pentru a avea un păr sănătos si strălucitor:

 1. Incărcarea părului cu produse chimice . Știm cu par3toții că prea multe chimicale dăunează oricărei părți din corp, iar părul nu este nici el excepție de la regulă. Pentru a te asigura că numărul de chimicale este minim, că rutina zilnică implică o ingrijire completă, este bine sa ceri sfatul unui hairtylist, împreună cu care să găsești tratamentul potrivit părului tău. În funcție de tipul părului și aspectul acestuia vei afla :
 • Cât de des este bine să iți speli părul
 • Ce șampon să folosești
 • Cum să te piepteni și cum să îți usuci părul
 • Ce fel de tratamente se potrivesc tipului tău de păr
 • Care este lungimea ideală a părului tău
 1. Vopsitul părului acasă – “ vreau să mă fac brunetă ”. Așa începe totul, printr-o simplă dorință. Când vine vorba să facem pe hairstilistul pentru că nu avem destule resurse de timp pentru o vizită la salon sau pur și simplu credem că o putem face chiar noi în propria locuință fără a ne mai ușura portofelul, în aer plutesc câteva greșeli fatale pentru părul nostru. Află care sunt acestea și cum poți “ șterge” complet ideea unui posibil eșec.
 • Culoarea părului va fi ca aceea de pe pachetul de vopsea (rezultatul final nu coincide cu cel pe care îl vezi pe cutia de vopsea)
 • Începi vopsirea făra a face un test de alergie la produs (aplică puțină vopsea după ureche sau ceafă)
 • Prelungirea timpului de acționare al vopselei asupra părului (poate afecta firul de păr)
 • Folosirea șamponului antimătreață pe păr vopsit (are cele mai intense ingrediente de curățare a firului de păr)
 1. Tunsul foarte rar – te-ai săturat să culegi fire de păr par2rupte de pe haine ? Ar trebui să iei în considerare faptul că este timpul să mergi la un salon pentru a taia vârfurile despicate (este recomandat la interval de 6 săptămâni) pentru a accelera creșterea părului și astfel va fi mai sănătos și mai strălucitor.
 2. Folosirea aceluiași șampon pe o perioadă lungă – în general avem tendința să credem că trebuie să schimbăm șamponul frecvent, ceea ce este total neadevărat.

Cât de des trebuie sa iți schimbi șamponul?

Înainte sa renunți la șamponul pe care îl folosești, acordă mai multă atenție cauzei pentru care părul este lipsit de viată. Felul în care arată părul tău poate fi rezultatul schimbărilor de vreme, a trecerii de la un anotimp la altul, sau a nivelului ridicat de stres din viața ta. Așadar, încearcă să îți schimbi șamponul doar atunci când este absolut necesar.

Dacă din fericire ai găsit șamponul potrivit pentru părul tău și ești mulțumită, sfatul specialiștilor este să rămâi la această alegere. Schimbă-l doar atunci când este absolut necesar!

Uscatoare rufe