Acasă la mine

Tra-la-la, pentru câini, pisici!

Mulți dintre dumneavoastră știți, probabil, că muzica nu reprezintă numai o sursă de plăcere și bucurie, dar și un remediu perfect împotriva stresului și depresiei. Ea ne induce tuturor emoții pozitive și o stare excelentă, fiind în același timp modul cel mai eficient de a ne relaxa. În plus, pentru unii dintre noi, “cântecul preferat” este sinonim cu termenul de “dragoste”.
Însă dacă credeți că armonia sunetelor este percepută doar de de sufletul omenesc, vă înșelați amarnic. Potrivit ultimelor cercetări, se pare că și animalele de companie sunt capabile să se bucure de acordurile plăcute ale muzicii de relaxare. Dacă nu ne credeți, nu aveți decât să ascultați, cot la cot cu animalul dvs de companie, muzica de relaxare difuzată de canalul american online “Cats&Dogs”. Poate n-o să vă vină să credeți, dar canalul cu pricina a fost creat special pentru animalele de companie. Ascultându-l, vă veți convinge odată în plus că acele capodopere ale muzicii, semnate de marii compozitori ai lumii din toate timpurile, sunt capabile să-i vrăjească nu numai pe muritori, ci și pe animalele din casele lor! Îi va ajuta pe toți laolaltă să se relaxeze, în timp ce staruri senzuale, cum ar fi Jennifer Lopez sau Britney Spears le vor îmbogăți spiritul cu energiile lor.

Cum să afli dacă animalului tău de companie îi place să asculte muzică?

Nimic mai simplu! Nu trebuie decât să pornești canalul cu pricina și să observi reacțiile câinelui sau pisicii din casă. Practic, animalele au și ele capacitatea de a percepe și analiza sunetele. În plus, este inutil de
precizat, credem, că auzul câinelui este superior celui uman. Cu alte cuvinte, muzica poate avea un efect neașteptat asupra animalelor noastre de companie.
Animalele își exprimă emoțiile în mod diferit. Spre exemplu, un câine poate sta nemișcat până la terminarea unei melodii care-i place. Altul poate sări și dansa pe un cântec care i se pare atractiv. Dacă sunteți un fin observator  veți constata chiar modificări ale chipului lor, în timp ce ascultă muzică. Din păcate, animalele noastre de companie nu au capacitatea de a zâmbi. Altfel ne-am amuza copios, observându-le chipurile surâzătoare, în timp ce ascultă muzica de relaxare special selectată pentru ei.

De ce este muzica atât de importantă pentru animalele de companie?

* În primul rând, ea le ajută să depășească stările de încordare și depresie. Da,da, ați auzit bine! Și animalele noastre pot suferi de stres și depresie. De regulă, aceste stări se instalează când stăpânul lor este plecat sau bolnav.
* Muzica le induce animalelor emoții pozitive. Starea lor de spirit se îmbunătătește, iar nivelul energetic crește și el. Animalele vor deveni mult mai active.
Muzica sporește devotamentul animalelor față de stăpân. O puteți constata, privindu-le în ochi. Specialiștii susțin că, dacă vrei să știi dacă animalul tău te iubește, fii atent la felul în care te privește. După ce vei asculta, cot la cot cu animalul tău, muzica de relaxare pe care v-o propunem, veți ști cu siguranță dacă le-a plăcut sau nu.
Mai există un mare avantaj al muzicii de relaxare pentru animalele de companie : imediat ce veți identifica melodiile care au cu adevărat un efect asupra lor, puteți pleca liniștiți de acasă, lăsându-vă animalul…în compania muzicii. Acesta se va simți extrem de confortabil în atmosfera muzicii preferate și nu se va mai simți singur și abandonat!

Așadar, până să apară și la noi mioriticele canale de muzică pentru câini, pisici, papagali și hamsteri, haideți să ascultăm acordurile oferite de canalul muzical online ” Cats&Dogs”!