O rețetă ușoară, fără coacere, un desert perfect pentru orice ocazie.
Ingrediente:
2 cutii ananas felii
1 pungă pișcoturi tip Savoiardi
400ml frișcă
500gr iaurt de ananas
2 linguri lapte condensat
8g gelatină (foi)
Mod de preparare:
Luăm o tavă cu margine detașabilă, înlăturăm fundul si o așezăm pe o farfurie rotundă.
Vărsăm siropul din cutia de ananas într-un castron. Insiropăm pișcoturile în sirop și așezăm un strat pe fundul cratiței. Pe verticală aranjăm un strat din felii de ananas.
Într-un castron cu apă rece punem gelatina la înmuiat. Frișca lichidă se bate spumă, adăugăm laptele condensat, iaurtul de ananas și 3-4 rondele de ananas tăiate bucățele.
Scoatem gelatina de apă și o punem pe foc într-o crăticioară cu câteva linguri de apă, până se dizolvă. Apoi se varsă peste compoziție, se amestecă bine și se toarnă în tavă. Deasupra se ornează cu feliile de ananas rămase.
Se dă la rece pentru 4-5 ore, apoi se înlătură marginea detașabilă.
Sursa: www.fattoincasadabenedetta.it
Comentează