Nutriție

7 alimente care n-au ce căuta în combinație cu alcoolul!

Câteva zile și ne vom așeza cu toții în jurul mesei de Revelion. Rectificăm : a ÎMBELȘUGATEI mese de Revelion. Cu siguranță, în această noapte lumea mănâncă și bea cât în nicio altă zi a anului. Iar alcoolul este oaspetele de seamă al nopții speciale dintre ani, chiar dacă nu prea avem motive de bucurie maximă, în acest final de an. Căci nu arată, cu siguranță, Revelionul nostru așa cum ar fi fost el, de n-ar fi fost blestematul ăsta de virus!

Lumea știe deja cât de nociv este alcoolul. Din  fericire, în cazul marii majorități funcționează autocenzura și reușim să ne oprim la timp, înainte de a întrece limita. Dar chiar și în acest caz, trebuie să fim foarte atenți la combinațiile fatale care se pot naște între alcoolul consumat și diversele mâncăruri cu care îl asociem.
Potrivit site-ului mamainfo.com.ua , putem identifica 7 astfel de combinații nefericite, care pot crea neplăceri mari. Așadar, opriți-vă o clipă din pregătirile pentru Revelion și rețineți alimentele pe care trebuie să le evitați , în cazul în care vă veți dedulci la un pahar de vin, de șa panie sau, mai ales, de tărie.

1.Alcoolul și grapefruit-ul

Grape-fruit-urile se află destul de rar pe mesele noastre și asta e foarte bine. Aceste fructe conțin elemente care blochează majoritatea fermenților din ficat, fermenți a căror sarcină este de fapt curățarea organismului de toxine, incluzând și alcoolul. Dacă vom combina alcoolul cu grape-fruit-ul, riscăm să ajungem chiar la otrăvire.

2.Alcoolul și ciocolata.

În mintea noastră, cele două se „pupă” chiar foarte bine, nu-i așa? O astfel de confuzie aduce o mulțime de clienți pe masa de operație a chirurgilor, diagnosticul în cauză fiind : pacreatită acută.

3.Alcoolul și băuturile dulci

Este o mare greșeală să consumi băuturi alcoolice în combinație cu băuturi care conțin mult zahăr. Zaharoza este asimulată, în stomacul nostru, mult mai repede decât alcoolul. Deci zahărul se asimilează primul, iar alcoolul stă și așteaptă să-i vină rândul. Din cauza băuturilor dulci este foarte greu să simți când ai atins pragul de „cherchelire”.

4. Alcoolul și alimentele iuți

Alimentele iuți sunt tot atât de toxice ca și alcoolul însuși. Mai mult, ele mai și încetinesc procesul de descompunere a alcoolului, favorizând acumularea sa ulterioară. O astfel de combinație afectează în mod nefast ficatul și inima.

5.Alcoolul și dovleacul

A consuma alcool și a servi, în paralel, dovleac preparat în diverse feluri, înseamnă a vă provoca o diaree de toată frumusețea.

6.Alcoolul și ciupercile.

Alcoolul provoacă, în cazul majorității tipurilor de ciuperci, sintetizarea accelerată a otrăvurilor conținute de acestea. Astfel de otrăvuri sunt periculoase pentru om și pot să ne aducă în situația de a chema Salvarea. Elementele toxice din ciuperci distrug sistemul nostru imunitar și acționează în chip mai mult decât nefast asupra ficatului și a inimii.

7.Alcoolul și grătarul.

Nu se recomandă consumul de alcool în asociere cu hrana greu digerabilă. O astfel de hrană stationează mult timp în stomac, ceea ce împiedică asimilarea rapidă a alcoolului, ceea ce conduce la o îmbătare întârziată.

Atenționare:

Multă lume consideră că, dacă consumă o cantitate mare de mâncare în asociere cu alcoolul, nu se mai îmbată așa ușor. Este o teorie periculoasă și iresponsabilă. Trebuie știut că mâncarea grea, combinată cu alcoolul, face ca asimilarea să se facă foarte lent și ca atare lumea ajunge să se îmbete „cu efect întârziat”. Astfel de situații pot conduce la o otrăvire toxică , terminată, de multe ori, în chip fatal!

Așa că…atenție mare ce faceți în noaptea de Revelion, când tentațiile de la masa voastră sunt atât de multe!

Surse foto: colourbox.com, cbsnews.com

Publicitate