Sănătate

Aruncați sutienele cât colo!

Nu mai este, pentru nimeni credem, un secret că sutienele pot fi nu numai incomode, ci și extrem de nocive pentru sanătate. Atunci de ce Dumnezeu le mai purtăm?image
Majoritatea femeilor abia așteaptă să se întoarcă acasă pentru a arunca cât colo sutienul, înlăturând astfel un discomfort cu care s-au chinuit toată ziua. Cercetătorii, citați de site-ul fithacker.ru, au demonstrat cu prisosință lipsa de necesitate a acestor obiecte vestimentare.

În studiul întreprins de medicii americani în anul 1991 au fost implicate 4000 de femei ce locuiau în cinci dintre cele mai mari state americane și având vârstele cuprinse între 30 și 79 de ani.
Practic, toate femeile intervievate și-au manifestat nemulțumirile legare de forma și dimensiunile propriului bust, motivând portul sutienului exclusiv din rațiuni estetice. S-a constatat că 50 la sută din femeile imagerespective au sfârșit prin a dezvolta cancer la sân. La 75 la sută din femeile purtătoare de sutien care nu și-l scoteau nici măcar în timpul nopții, incidența acestei maladii a fost la fel de mare. Una din șapte femei, care purtau sutienul mai mult de 12 ore pe zi, și-au descoperit ulterior tumori la sân.

De ce?

Teoretic – și deocamdată doar teoretic – se presupune că sutienul, imageexercitând o presiune asupra vaselor limfatice, conduce la apariția unor formațiuni maligne. Acestea s-ar fi filtrat altminteri prin intermediul sistemului nostru limfatic, dacă nu ar fi fost „apăsarea” sutienului. În plus, din cauza acestuia, celulele limfatice nu primesc o cantitate suficientă de substanțe nutritive și oxigen. Ceea ce conduce la concluzia că sutienul ar putea fi una din cauzele majore ale apariției cancerului la sân.
În timpul unei alte cercetări, efectuată de profesorul Jean- Denis Roullion din Franța, au fost măsurate dimensiunile sânilor aparținând a image330 de femei, în vârstă de peste 15 ani. Rezultatele studiului au arătat clar că sutienele nu servesc nici pe departe scopului pentru care au fost de fapt create : adică pentru a preveni atârnarea sânilor.

În concluzie, dacă tot așteptați cu nerăbdare să ajungeți acasă, pentru a vă da jos sutienele, poate că ar trebui să vă gândiți mai profund dacă chiar merită să le mai purtați!..

 

Surse foto: diorella.ru, poveriya.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.