Crucea albastră a dezvaluit date despre depresie: 41 de milioane de suflete suferă de “maladia secolului”.
Diagnosticul de depresie este in continuă crestere, mai ales in randul adolescentilor si adultilor cu varste intre 18-25 de ani.
Femeile sunt diagnsoticate mai des decât bărbații, cu depresie majoră.
Nu, nu iti închipui că ești singura, că este o rușine că ai căzut tu însăți în depresie: ea este din ce in ce mai comună, în zilele noastre. Și nu o spunem noi, ci este concluzia finală Aceasta este marea descoperire dintr-un important Raport de sanatate. Acest raport, ce a folosit date furnizate de “Scutul albastru” pentru Crucea albastră, a examinat documentele de sanatate a unei companii de asigurari având 41 de milioane de clienți. S-a uitat în special la numerele diagnosticelor de depresie din 2013, comparandu-le cu cele din 2016, constatând salturile uriașe la toate grupurile de varsta.
Cele mai dramatice cresteri au fost constatate la adolescenți cu vârste cuprinse între 12-17 ani, cu o crestere de 63% in diagnosticele de depresie, observându-se și o crestere de 47% pentru cei intre 18 si 35 de ani.
Dar nu este vorba doar de oamenii tineri. Rezultatele raportului au aratat o crestere cu 26 de procente in rata diagnosticelor și pentru cei intre 35 si 49 de ani, precum si un procent de 23% pentru cei intre 50 si 64 de ani.
In total, s-a demonstrat că 9 milioane de asigurati sufereau de depresie majora. S-a constatat de asemenea că 4.4 procente din tinerii adulti si 2.6 dintre adolescenți aveau o depresie diagnosticata clinic si că femeile sunt diagnosticate cu depresie majora mai des ca barbatii.
Cea mai injrijoratoare descoperire este însă următoarea: Oamenii diagnosticati cu depresie au o speranță mai mica de viata fata de cei nediagnosticati. Studiul arata ca oamenii diagnosticati cu depresie au avut si conditii care sa conducă la depresiile respective.
In medie, femeile cu depresie majoră au o durată de viata mai redusă cu 9.5 ani, in timp ce barbatii cu depresie majora au vazut o reducere cu 9.7 ani in speranța de viață.
Multele simptome ale depresiei clinice pot varia de la persoana la persoană, însă următoarele semne confirmă cu claritate existența unei tulburări depresive, după cum susține Instititului American de Sanatate Mintala.
Stare persistent tristă, anxioasă sau sentimentul de gol interior
Sentimente de descurajare sau pesimism
Iritabilitate
Sentiment de vină, lipsa de valoare sau neputință
Pierderea interesului sau plăcerii in hobbyuri sau activitati
Lipsa de energie sau oboseala
Neliniste sau dificultatea de a sta nemiscat
Dificultati in concentrare, reamintire sau luarea de decizii
Dificultati in a dormi, trezirea dis de dimineata
Schimbari in apetit si greutate
Ganduri de suicid sau chiar incercari de sinucidere
Dureri sau crampe, migrene, probleme digestive fără o cauză clară, care dispar sau nu cu tratament
Ratele depresiei sunt in crestere, deci cu siguranta nu esti singura.Iata dovada.

Analiza foarte bună pentru acest fenomen atât de enervant.