Copii și tineri

TOP 10 sfaturi de ignorat, date de bunici

 

Cu siguranță, fiecare mamă, în timp ce era încă gravidă, a ascultat de mai multe ori instrucțiunile absurde ale mamei sau soacrei , legate de sarcina sa . Iar după nașterea copilului, situația s-a înrăutățit și mai tare. De fapt, trebuie să ținem cont de faptul că bunicile noastre – proaspăt devenite bunici!  – nu doresc decât să își aducă contribuția „corectă” la creșterea unui copil, stricând , de fapt, in acest fel,  atât copilul cât și relațiile cu prorpiile fiice și gineri.  „Am experiență, mi-am trăit viața!”, „La vremea noastră, noi făceam asa!” – cam astea sunt argumentele bunicelor. Ei bine, cum poate o tânără mamă să păstreze  găsească armonia in familie,  atunci când apar o mulțime de consilieri „deștepți” în jur? Cum poti fi calmă și să nu-ți iei câmpii? Probabil că merită să citiți acest articol, dacă sunteți bunici!

Iată așadar cele mai absurde sfaturi oferite de bunici tinerilor părinți și care au fost infirmate cu aplomb de către toți specialiștii posibili:

1. “Pampersul  este nociv!”

Bunicelor, liniștiți-vă ! Pampersul este o mană cerească :   Mami nu mai are nevoie să se ridice de 10 ori pe noapte și să schimbe scutecele, iar copilul doarme și el liniștit.

2. “Copilul trebuie să fie întins , ca să ceească! Trageți-l puternic de picioare!”

….atunci de ce să fii surprinsă dacă in curând copilul va fi diagnosticat  cu „displazie de șold” ? 

3. „Nu săruta copilul pe buze, altfel va începe să vorbească foarte târziu! ”

De fapt, copilul nu trebuie să fie sărutat pe buze din cauza microbilor. Iar de vorbit, el  va începe să vorbească atunci când va fi pregătit pentru acest lucru : unii mai devreme, alții cu întârziere. 

4. “Înainte de fiecare alăptare, spală sânii cu săpun!”

Da, iar apoi mama va suferi de fisurarea mameloanelor.  Este suficient să vă spălați sanii de 1-2 ori pe zi și nici atunci cu sapun, ci cu apă simplă. Sapunul se usuca si irita sfarcurile delicate.

5. „Până la vârsta de un an, copilul trebuie ras în cap, pentru ca părul să i se îndeseasca!“  trebuie să fie bărbierit un copil pe capul chel, pentru

Dacă părinții copilului nu au niciunul păr des, atunci n-aveți decat să-l radeți in cap de cel puțin 20 de ori, acest lucru nu va influența desimea  părului celui mic. Ea depinde complet de genetică. 

6. „Copilul trebuie îmbăiat în apă caldă, altfel se va pricopsi cu o răceală”.

Așa, aduceți apa la fierbere,  însă apoi să nu vă întrebați  de ce copilul se teme să înoate și de ce plânge tot timpul în baie!

7. „Trebuie să lingem fruntea unui copil în fiecare zi!”

Această  superstiție tembelă este o invenție a bunicelor singure,  care stau toată ziua pe bancă în fața blocului și nu au nimic de făcut …

8. „Ochii celui mic trebuie spălați cu lapte matern”.

…Apoi începe conjunctivita  copilului. În acest caz, nu vă mai poate ajuta decat medicul cu medicamentul prescris.

9. „Un copil are nevoie de pernă încă de la naștere”

În general, o pernă pentru un copil, în special pentru un nou-născut, este un lucru periculos! Se poate îngropa în ea și se poate sufoca. Nu este nevoie de perne pentru un copil sub doi ani, căci influențează nefast formarea vertebrelor cervicale.

10. „Nu puteți arăta un copil în prima lună de viață!”

Aceasta este din aceeași operă dedicată  „ochiului rău”. Este mai bine să nu aduci multă lume, desigur,în jurul unui nou născut, însă singurul motiv este protejarea lui față de microbii din afară. 

Și aceasta este doar o mică parte din toate “instrucțiunile”  bunicelor! Dar există încă multe mame, care urmează cu strictețe fiecare sfat, având încredere deplină în mam e și soacre. Iar unele încearcă pur și simplu să nu-și strice relația, ascultând fiecare astfel de prostii. Trist, nu? Dar nu uitați, mamelor! Toate acestea influențează  sănătatea copiilor noștri! Iar voi, bunici, opriți-vă! Suntem în secolul  XXI!

Sursa : kid.htgetrid.com