Frumusețe

Te razi în părțile intime? Citește acest articol de două ori!

Femeile își înlătură părul din zonele intime încă din cele mai vechi timpuri. Statisticile arată faptul că marea majoritate femeilor se epilează parțial sau total în aceste zone. Probabil că este un fenomen firesc, doar că puține femei cunosc riscurile la care se expun.

thebestnotes.ru îl citează pe cercetătorul Andrea de Maria, care consideră că femeile trebuie informate asupra efectelor secundare ale înlăturării, pe orice cale, a părului din zonele intime. El scrie următoarele, în revista americană “Obstetrică și ginecologie” : “Femeile nu cunosc, pur și simplu, la ce riscuri se supun, renunțând la părul din zonele intime. Mult mai mari, decât în cazul epilării altor zone ale corpului”.
Cercetările efectuate arată că un procent covârșitor al încasarilor din saloanele de frumusețe provin din servicii de “coafură” în zonele intime și că 90 la sută din tinere își epilează părul pubian.
Pielea din jurul organelor intime este foarte sensibilă și, acționând asupra ei, se pot produce ușor răni și vătămări. Multe femei resimt o ușoară jenă și mâncărime, după acest epilat.
Corpul omenesc are multe glande sudoripare de la brâu în jos. Ceea ce înseamnă că zona cu pricina este foarte favorabilă dezvoltării bacteriilor. Iar dacă pielea are răni, se poate foarte ușor produce o infecție.
În altă ordine de idei, părul pubian reprezintă o barieră naturală în fața bolilor cu transmitere sexuală.
Așa că…atenție mare! Înainte de a pune mâna pe lama de ras sau pe benzile epilatoare, gândiți-vă de două ori!

Sursa imagine reprezentativă: womanjour.ru
.

Uscatoare rufe