Frumusețe

Beneficiile uleiulului de argan pentru păr

Părul trebuie îngrijit ca o podoabă de preț!

Părul nostru trece zilnic prin încercări grele. El este supus acțiunii vântului, soarelui, prafului, elemente care îl deteriorează şi îl fac mai fragil. Este recomandat să aplici cel puțin o dată pe săptămână un tratament pentru păr pentru a-i oferi nutrienţii naturali necesari.

Mască de păr cu ulei de argan si măsline pentru regenerarea părului

Uleiul de Argan se obţine prin presarea la rece a fructelor arborelui Argania Spinosa, un copac din Maroc. De secole, uleiul de argan este folosit pentru îngrijirea pielii, a părului sau în dieta cotidiană.

Care sunt beneficiile uleiului de argan pentru păr?

▪ hidratează părul și contribuie la creșterea sănătoasă a acestuia

▪hidratează scalpul uscat

▪are efect de întărire a firului de păr

▪datorită prezenţei vitaminei E, regenerează și repară părul uscat și deteriorat de factorii externi nocivi din mediu sau de coafarea excesivă

▪restabilește netezimea firului de păr, îmbunătățește elasticitatea lui și îl face mai ușor de pieptănat și coafat

▪datorită conținutului bogat în acizi grași nesaturați (omega-3 și omega-9), redă strălucirea părului vopsit sau aspru, fără să îl îngrașe

▪protejează părul împotriva razelor solare nocive

▪Îmbunătăţeşte elasticitatea părului

Previne căderea părului şi stimulează creşterea acestuia

▪Previne încâlcirea firelor de păr

▪Catifelează firele de păr

▪Reduce riscul apariţiei mătreţii, mâncărimilor sau iritaţiilor

Metode de utilizare ale uleiului de argan:

1 În loc de cremă hidratantă: se foloseşte seara înainte de culcare, prin aplicarea a cîtorva picături de ulei pe piele, se masează atent pe faţă şi corp în direcţiile corespunzătoare. Ziua nu se recomandă de utilizat din cauza că oferă un aspect lucios al pielii.

2 Mască pentru ten uscat: ½ linguriţă de ulei de argan, 2 linguri de fulgi de ovăz, 2 albuşuri (preferabil bio), 30gr. miere de albini; se amestecă toate produsele bine. Amestecul obţinut se aplică pe piele pentru 20 minute, se spală cu apă călduţă după care se se împrospăţează pielea cu apă rece.

3 Mască pentru întărirea părului: facem un amestec dintr-o linguriţă de ulei de argan cu o linguriţă ulei de recin. Se aplică pe păr şi la rădăcini, se lasă să acţioneze timp de 30-60 minute. După care se spală părul bine.

4 Mască pentru păr uscat şi deteriorat: 1 linguriţă ulei argan, 1 gălbenuş de ou (preferabil bio), 2 linguriţe de ulei de măsline, 10 picături de ulei de levănţică, 5 picături de ulei de salvie. Amestecul se aplică pe păr şi se acoperă cu un prosop timp de 15 minute.

5 Mască pentru mâini: se amestecă câte o linguriţă de ulei de argan, muşeţel, şi de alune de pădure, apoi această compoziţie se încălzeşte un pic la baie cu aburi, după care se aplică pe piele masând insistent.

6 În profilaxia vergeturilor: se aplică ulei de argan pe pielea supusă ricului de apariţie a vergeturilor, se masează bine pînă ce produsul este absorbit de piele. Pentru rezultate vizibile este recomndat să se facă această procedură zilnic.

7 Ulei pentru masaj în cazul artritelor şi reumatismului: se recomandă amestecul de ulei de argan şi ulei de chimen negru în proporţie 1:1. Această compoziţie se aplică pe zonele problematice cu ajutorul unui masajului atent.

Tratament intensiv pentru regenerarea părului:

Amestecă 1-2 gălbenușuri de ou, în funcție de lungimea părului tău, cu 10 picături de ulei de ricin și 10-15 picături de ulei de argan, mixat într-o pastă omogenă. Aplică pe părul umed, proaspăt spălat, după care acoperă pielea capului cu un prosop timp de 30 minute. Poți lăsa masca să acționeze întreaga noapte dacă părul este uscat și deteriorat. Clătește apoi foarte bine cu apă călduță, pentru a fi sigură că toată masca s-a îndepărtat și adaugă în apa ultimelor clătiri câteva picături de zeamă de lămâie. Părul va străluci de frumusețe și vitalitate, va avea volum și va fi regenerat.

Rubrică susținută de: 

Etichete

Femei de 10 pe Facebook