Frumusețe

5 dușmani ai frumuseții, pe care trebuie să-i cunoască fiecare femeie! 

 

O piele sănătoasă și curată este principalul secret al frumuseții. După starea pielii feței mijloacele moderne stabilesc vârsta persoanei, așa că, în “zilele noastre proaste”, camera de pe telefon ne poate adăuga chiar și 20-30 de ani, iar în cazul unei lumini bine puse, ne poate întineri cu vreo 10!  

Iată și o veste bună! Marea majoritate a schimbărilor fizicului nostru, odată cu trecerea anilor, nu sunt legate neapărat de vârsta noastră, cât  mai ales de obiceiurile nesănătoase și de insuficientele informații pe care le avem, legate de îngrijirea pielii. 

Iată așadar 5 dușmani de temut, în lupta cu care nu trebuie neapărat să apelăm la leacuri minune, ci e suficientă puțină… discplină! 

Somnul insuficient 

Dacă pielea nu se odihnește suficient, ea nu se mai regenerează. Nu se mai hidreatează suficient, iar pentru a compensa acest neajuns,  încep să fie consumate grăsimile  de la nivelul pielii. Pielea se irită, apar ridurile, pungile de sub ochi, culoarea feței se întunecă. 

Ce e de făcut? 7-9 ore de somn pe zi! Așa numitul “beauty sleep”. Culcați-va la aceeași oră, până vă intră în reflex. Acest lucru se va reflecta și pe fața voastră. În  mai puțin de o săptămână!  

Miscare insuficienta

 Mișcarea fizica întețește corculația sangvină , normalizează tonusul general și repartizează în mod echilibrat nutrienții. Fară mișcare, nici macar cea mai bună dietă nu dă rezultate. 

Lipsa oxigenului și a nutrienților usucă pielea, îi strică aspectul. 

Ce e de făcut? 

Nu trebuie decât să ne convingem că avem în program macar 20 de minute de activitate fizică susținută pe zi, sau o oră de activitate moderată? Nu e musai să mergem la sală! Putem dansa prin casă, putem găsi un curs de Yoga pe YouTube sau , pur și simplu, ne putem plimba, zilnic.   

Deshidratarea

Pielea nu poate primi o cantitate suficientă de lichid doar din mâncare, chiar dacă consumăm supă sau fructe zemoase. Pentru ca fața să arate proaspătă și odihnită, e nevoie de un consum mare de apă pe zi. Altminteri, pielea se va usca, vor apărea ridurile. 

Ce e de făcut? 

Beți apă! Nu există o regulă strictă, însă un litru jumate ar cam fi obligatoriu. Efectele se vor vedea imediat. Dacă nu vă place apa filtrată de la robinet sau apa fiartă, e de la sine înțeles. Cumpărați apă îmbuteliată sau achiziționați un cooler. 

Iată și o rețetă, care s-ar putea să va cucerească : turnați apă rece peste mentă, rondele de castravete și ghimbir curățat, lăsați 8-10 ore și consumați-o ca pe o limonadă!   

Schimbările  bruște de temperatură 

Acestea reprezintă un inamic sezonier, care apare mai spre iarnă, cand afară e frig, iar în casă au început să dea căldură. De fiecare dată când ieșiți de la căldură la frig, organismul face eforturi să se adapteze : la început vasele de sânge se contractă, pentru a păstra rămășițele de căldură, iar apoi se dilată, pentru a transmite căldura către toate organele. Pentru piele, acesta este un adevărat șoc,  de aceea în anotimpurile reci, mulți suferim de “avitaminoză”, pielea își pierde elasticitatea și devine fragilă. 

Ce e de făcut? 

Nu, categoric să nu stăm în casă până la primăvară! Imbrăcați-va adecvat, pentru a nu suferi de frig, folosiți in camera de lucru și în dormitor un aparat de purificat aerul, apelați la cosmeticele potrivite pentru frig. 

Soarele

Pare că iarna nu ne pasă de acest apect. Greșit! Pentru că și iarna razele soarelui comtinuă să acționeze asupra pigmenților din piele. 

Ce e de făcut? 

Folosiți cremele de protecție solară chiar și iarna. 

Sursa : hype.tech 

Sursa foto: shutterstock.com 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.