banner marshal garden
Frumusețe

6 reguli pentru a nu arăta mai bătrână decât ești, ba chiar dimpotrivă!

Desigur, nu deține nimeni rețeta elixirului tinereții. Și nici anul nașterii din buletin nu vi se va modifica, dacă ne veți urma sfaturile. Însă ele vă vor ajuta să arătați mai tinere decât sunteți de fapt.

Specialiștii din industria mondială a cosmeticelorau dtudisat factorii care stau la baza aprecierii vârstei celor din jur , ajungand la concluzia că, cel mai adesea, atenția noastră se concentrează asupra pielii. 

Regulile următoare vă vor ajuta, dacă vreți să vă pastrați pielea cât mai tânară si dacă nu vreți să arătati mai bătrână decât sunteți. 

Dușmanul nr. 1 : proastele obiceiuri

Aici este, din nou, despre nocivitatea alcoolului și a fumatului. Ele vă pot ajuta, desigur, să va simțiți mai bine pe moment, dar, din punct de vedere vizual, va adauga ani în plus. Cercetările au evidențiat faptul că fumatul reprezintă unul din factorii îmbătrânirii premature. Dacă fumați și mai obișnuiți și să beți câte un păhărel, pielea voastră își pierde elasticitatea, apar ridurile premature, in plus, de la alcool, fața vi se buhăieste, ceea ce adauga ani vârstei dvs reale. 

 

O atenție sporită : gâtului, mâinilor și decolteului. 

Aceste trei zone sunt un indicator de bază al vârstei. Într-un final, în față de putem injecta botox, acid hialuronic, putem face lifting, blefaroplastie etc. Dar vârsta voastră va fi relevată de gât, piept și mai ales, umeri. Așa că, acordați-le atenția cuvenită. 

Trebuie să vă intre în reflex nu doar să vă dați cu cremă de față, ci să faceți un complex întreg de acțiuni, dedicate coprului vostru. Folosiți creme hidratante dedicate unor zone ale corpului. Nu uitați să vă dați cu cremă de protecție solară pe tot corpul, nu doar pe față. Și chiar dacă va aflați în oraș, și nu la mare.  

Feriți-vă de soare!

Asta nu înseamnă că trebuie să fugiți de el. Me referim doar la bronzul exagerat, îndeosebi cel obținut la solar, dar și la băile de soare făcute fără nicio protecție. Folositi creme cu un factor de protecție cât mai ridicat. În oraș – 25, iar la plajă – minim 30. 

Nu uitați că , de la soare, pielea se deteriorează, își pierde elasticitatea, apar ridurile. 

Făceți-vă somnul!

Dacă dormiți cel puțin de 8 ore pe zi, pielea voastră vă va fi recunoscătoare. Cei care dorm prea puțin își încetinesc ritmul de siteză a hormonului creșterii, iar acesta îi este necesar pielii noastre, pentru refacerea celulelor sale. Fără acest hormon, pielea noastră devine “fleșcăită”,  își pierde tonusul.  Apar cearcănele și pungile de sub ochi. Un organism sănătos are nevoie de 7-8 ore de somn adânc în fiecare zi. 

Luați mâinile de pe față! 

Dacă nu vreți să vă adăugați ani în plus, scăpați de meteahna de a vă atinge mereu fața și gâtul! Nu vă mai “rezolvați” coșurile, nu va mai scărpinați! 

Chiar și când va frecați la ochi, riscați să faceți o infecție! Așa că, pentru orice problemă a feței, obișnuiți-vă să mergeți la cosmeticiana! 

Spalați-vă pe față de două ori pe zi!

Si asta pentru a nu permite bacteriilor să se înmulțească. Folosiți câteva minute pe zi, pentru a avea grijă de pielea voastră și astfel veți economisi o mulțime de timp și de bani, pe care altfel ar trebui să-i cheltuiți pe tratamentele cosmetice de specialitate.

Sursa: kp.md 

Femei de 10 pe Facebook