Frumusețe

Greșeli pe care trebuie să le eviți dacă vrei un păr strălucitor

Frumuseţea depinde de mai multe aspecte. Putem spuneînsă, fără a greşi că un păr sănătos şi bine îngrijit este elementul cheie pentru un aspect unic şi atractiv.
Asătzi, vă prezentăm cele mai des întâlnite greşeli pe care femeile le fac în încercarea de a avea părul mult visat.

Greșeala № 1. Alegerea unui șampon greșit 
Pentru a evita efectele secundare asigură-te că șamponul se potrivește tipului tău de păr.

Greșeala № 2. Te speli pe cap prea des/prea rar 
Frecvența cu care te speli pe cap depinde de tipul părului. Dacă ai un păr gras, atunci trebuie să te speli o dată la 1-2 zile.

Greșeala № 3. Aplici șamponul incorent 
Piaptănă părul înainte de spălare. Cantitatea de șampon depinde de lungimea părului. Ai grijă să nu folosești prea mult. Pune șampon pe palme, amestecă până se face spumă și apoi aplică de la rădăcini. Masați – este esenția pentru rădăcina părului.

Greșeala № 4. Uiți să îți hidratezi părul 
Poți folosi balsamul de păr în același timp cu șamponul sau imediat după ce te-ai limpezit. Aplicați balsamul pe toată lungimea părului, evitând rădăcina. În ceea ce privește masca pentru păr – nu trebuie folosită mai des de o dată pe săptămână.

Greșeala № 5. Temperatura nepotrivită a apei 
Cei mai mulți folosesc apă excesiv de caldă. Aceasta este o mare greșeală. Apa fierbinte decolorează părul și activează secreția de grăsimi.

Greșeala № 6. Iți usuci părul cu prosopul 
După ce te-ai spălat, șetrge părul ușor, de la rădăcină spre vârfuri, cu un prosop. Nu lega prosopul în jurul capului întrucât poate deteriora părul. Dacă trebuie să îți usuci părul în grabă, folosește un tricou de bumbac, în loc de prosop.

Greșeala № 7. Îl perii prea des și agresiv 
Nu te pieptăna imediat după baie. Așteaptă să se usuce, apoicu grijă, separă firele cu mâna. Abia apoi te poți pieptăna. Începi cu vârfurile și treptat mergi către rădăcini.

Greșeala № 8. Folosești des produse de coafat
Feon, placă și alte elemente similare usucă părul. Dacă ești nevoită să le folosești, nu uita să aplici spray termal protector pe toată lungimea părului.

Greșesla № 9. Folosești incorect uscătorul
Începe uscarea părului de la rădăcină către vârfuri. Când părul este încă ud, poți folosi feonul la temperatura maximă. Apoi, temperatura trebuie redusă pentru a evita arderea părului. Încheiați uscatul cu aer rece.

Greșeala № 10. Dietă nesănătoasă 
O dietă nesănătoasă privează organismul de vitaminele și mineralele necesare. Într-o astfel de situație, poți să îți iei adio de la un păr sstrălucitor. Asigură-te că incluzi în dieta ta zilnică, proteine de origine animală. Și nu uita de zinc, fier și calciu.

Greșeala № 11. Nu ai grijă de sănătatea ta 
În unele cazuri, deteriorarea și căderea părului sunt un indiciu al unor serioase boli, cum ar fi boli ale tractului gastrointestinal, tulburări ale glandei, hormonale, stres, diabet.

Greșeala № 12. Nu porți pălării de protecție 
O pălărie îți oferă protecție solară. O căciulă de lână ține de cald iarna. Atunci când îți alegi accesoriile de pus pe cap, ai grijă să fie confortabile și să nu fie prea strâmte.

Greșeala № 13. Nu speli peria de păr
Peria trebuie spălată cu apă caldă cel puțin  dată pe săptămână. De asemenea, nu uita să o schimbi periodic.

Greșeala № 14. Neglijezi tunsul 
Este foarte important să îți tunzi vârfurile, o dată la 2 luni. Astfeli eviți ca firul să se deterioreze și mai mult.

Greșeala № 15. Dormi cu părul desfăcut 
Dacă părul tău are o lungime medie sau este lung, înainte de a merge la culcare trebuie să îl prinzi. Astfel previ să se încurce și să se încrețească și nu vei pierde prea mult timp dimineața să îl aranjezi.

Sursa: Brightside.me
Foto: Shutterstock.com

Femei de 10 pe Facebook