Bombănelile Marinei Editoriale

Te-ai săturat? Fă schimbări în viața ta!

Majoritatea oamenilor rămân încremeniți în viețile lor, chiar dacă aceastea au contenit demult să-i mai mulțumească. Se complac în relații care nu mai funcționează și ale căror fluturi din stomac au obosit prin insectare prăfuite. Se înghesuie în coșmelii în care nici măcar visurile nu le mai încap, darămite neamul aflat în continuă creștere. Parcurg zilnic nesuferitul drum către un servici care demult nu le mai oferă nimic, în afara  unei simbrii deloc suficiente, unei atmosfere cenușii și a acelui sentiment că viața li se irosește pe pustii. Rămân în țări pe care nu le iubesc, dorm în paturi lipsite de căldură, își petrec inerțial  liberul timp în locuri pentru care nu mai simt demult nimio tresărire.
Teamă, inerție, comoditate, câte puțin din toate se instalează confortabil într-înșii, condamnandu-i pe vecie la ceva ce nu le mai oferă mai nimic. Nici sufletește și de multe ori, nici material.
Cunosc femei care se complac lângă brute infidele, doar pentru că statutul de neveste le oferă o oarecare liniste ( halal iniște!)  sau pentru că se tem de singurătate. Sau pentru că se tem de gura lumii. Am prieteni care semnează, în fiecare dimineață, condica de prezență la companii dominate de patroni mizerabili si care imprimă o atmosferă irespirabilă locului pe care îl conduc. Dar am cunoscut și români ce au luat, odată, taurul de coarne și și-au croit o nouă viață în îndepărtate colțuri de lume, insă nu le-a fost bine. Rușinați și orgolioși, ei refuză să se întoarcă acasă, preferând să-si muște pumnii și să-si șteargă, pe furiș, lacrimile, primind în schimb o superficială și inutilă invidie din partea celor rămași în țară.
Schimbările de macaz sunt cele ce , deseori, ne repară viețile. Ele sunt similare unor noi începuturi și vin la pachet cu baloane de oxigen, cu speranțe, cu energii nebănuite. Începuturile de drum sunt intotdeauna mobilizatoare, indiferent de natura schimbărilor .  Sunt destule situații în care, după ce ai rătăcit vreme îndelungată prin profesii care nu te reprezintă, te întorci la “dragostea ta dintâi”, la acea indeletnicire pe care visai s-o ai, încă din copilărie, dar din varii motive te-ai ținut departe de ea. În acest caz, schimbarea de macaz este capabilă să-ți readucă soarele pe ulița vieții, chiar dacă , poate, beneficiile materiale nu reprezintă neapărat un efect imediat. Dar, facând ceea ce-ți place, viața ta devine brusc însorită.

Există însă și schimbări de macaz NEdorite. La care te împing nevoile de zi cu zi, nefericirea celor dragi ție. Sunt schimbări de macaz care ne aruncă prin țări străine, care ne aduc spre slujbe cu care nu avem nimic în comun, în colective abjecte sau dedesubtul unor șefi detestabili. Punând însă în balanță avantajele – nu neapărat pentru noi, ci mai cu seamă pentru cei dragi nouă – suntem nevoiți să acceptăm și …să rezistăm.
Oricare le-ar fi sorgintea însă, schimbările de macaz le sunt  proprii oamenilor puternici și curajoși, celor ce știu să-și asume, să o ia de la zero, să învețe neîncetat, să reziste tentației de a privi înapoi, cu regret, știind că va veni curând vremea în care să le fie bine.

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA : IBUGRIP PLUS

 

Publicitate