Frumusețe

Te-ai săturat de părul lung? Înainte de a te tunde, cugetă puțin la lucrurile de mai jos! 

 

De multe ori, transformarea  părului din lung în scurt poate fi o decizie extrem de grea. Dar ea poate genera un sentiment de eliberare. Orice femeie cu părul lung care și-l taie brusc scurt, se numește că face o alegere îndrăzneață. Dacă ești în această situație și ai dubii, iată la ce trebuie să meditezi, înainte de a te da pe mâna hair-stilistului. 

Ia în considerare forma feței

 A ști ce formă are fața ta, te ajută să -ți descoperi stilul ideal de machiaj, dar și felul în care părul îți poate înobila chipul. Nu toate stilurile de păr scurt ți se potrivesc.   

Dacă ai o față pătrată sau în formă de inimă, alege o tunsoare scurtă mai lejeră, spre exemplu un bob pieptănat pe spate care îți va „înmuia” trăsăturile și va accentua mai puțin zona bărbiei. Dacă ai fața rotundă sau ovală, poți experimenta mai multe stiluri: un bob scurt, bretonul,  etc. Cauta prin  reviste diferite tunsori și sfătuiește-te cu specialistul. 

Analizează textura părului

Dacă ai păr creț,  îl poți tunde în trepte. Acestea vor reduce puțin din greutatea lui, păstrandu-i însă ținuta. Poți folosi puțin spray sau ser pentru definirea buclelor.

În cazul părului drept și fin, optează obligatoriu pt o tunsoare scurtă, care te va ajuta să pari că ai un păr mai bogat. 

Dacă ai părul des și voluminos, pentru tine este bobul drept. 

Vrei un look mai îndrăzneț și nu ți-e teamă să îți scurtezi și mai tare părul? Tunde-te filat :  părul va fi  mai ușor de aranjat și îți va încadra mai bine fața.

Felul cum  îți îngrijești părul 

Având părul scurt, fiecare trăsătură a ta va ieși mai repede în evidență. Rădăcinile vor ocupa o parte mai mare, deoarece firele de păr propriu-zise sunt mai scurte. De aceea, alege o culoare opusă. De preferat,  o nuanță care să îi confere tenului o tonalitate caldă ( părul scurt poate „înăspri” uneori trăsăturile feței). 

La tunsori noi, obiceiuri noi 

O tunsoare nouă implică îngrijiri noi. Le vei învăța, cu timpul! 

 Părul scurt și fragil poate fi dificil de aranjat, dar poți apela la produse pe care le poți aplica după spălarea părului și care  îți vor conferi  volumul la care visezi.

Spală-ți zilnic părul. E și mai simplu : consumi mai puțin șampon și se usucă multe mai repede. Părul scurt se îngrașă însă mai repede, așa că e nevoie să-l speli mai des.  

In concluzie, chiar dacă vei regreta pasul făcut, nu dispera : părul scurt  crește repede!

Sursa foto: ru.sm.news 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.