Frumusețe

Cum să ai parte de un zâmbet fermecător?

 

Te simți mereu jenat atunci când zâmbești? Dinții tăi par galbeni și pătați? Dacă da, nu ești singurul. Dinții galbeni pot fi un semn de igienă orală deficitară și te pot face să să te simți stânjenit atunci când zâmbești. Din fericire, există câțiva pași simpli pe care îi poți face pentru a scăpa de dinții galbeni și pentru a-ți reface zâmbetul. Poți încerca câteva remedii acasă sau poți merge la un dentist pentru o albire profesională a dinților.

Mergi în mod regulat la dentist

Cel mai bun mod de a asigura o sănătate orală optimă este să mergi la dentist în mod regulat. Acest lucru îi permite medicului dentist să depisteze din timp orice problemă și să prevină ca aceasta să devină mai gravă. Dentistul te poate ajuta cu o albire dentara profesională, astfel încât să îți redea un zâmbet strălucitor.

Adoptă o igienă orală corespunzătoare

Dacă ai o igienă orală precară, aspectul dinților va avea, cu siguranță, de suferit. Igiena orală precară este cauza numărul unu a îngălbenirii dinților. Poți preveni acest lucru prin periajul și folosirea aței dentare în fiecare zi. Lipsa igienei orale poate conduce la probleme dentare mult mai grave decât pătarea dinților. Uneori afectează inclusiv rădăcina și pierderea dinților, iar în acest caz va fi nevoie de realizarea unui implant dentar astfel încât să te bucuri de un zâmbet perfect.

Ia măsuri pentru a-ți îmbunătăți obiceiurile de igienă orală

Este important să îți îmbunătățești obiceiurile de igienă orală. Există multe lucruri pe care le poți încerca pentru a face pași în direcția corectă. Spălatul pe dinți de două ori pe zi, folosirea regulată a aței dentare și a apei de gură, sunt toate modalități excelente pentru a îndepărta placa bacteriană și bacteriile de pe dinți și gingii. De asemenea, ar trebui să te asiguri că mergi la medicul dentist pentru curățări și controale regulate.

Bea multă apă și evită băuturile zaharoase, nesănătoase și fumatul

Îngălbenirea dinților poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv consumul de cafea, ceai sau vin roșu, fumatul și igiena dentară precară. Pentru a preveni îngălbenirea dinților, consumă apă și evită băuturile care pot provoca îngălbenirea și pătarea dinților.

Nu există nicio îndoială că o igienă orală adecvată și periajul regulat al dinților sunt lucruri obligatorii pentru a menține un zâmbet strălucitor. Spală-ți dinții de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor, folosește în mod regulat ața dentară și apa de gură, evită să consumi alimente care îți pătează dinții, cum ar fi vinul roșu, cafeaua și ceaiul și nu uita să îți vizitezi medicul dentist în mod regulat pentru un control și o curățare profesională.

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.