Modă

Te-ai încălțat? Cum îți alegi poșeta?!? 

 

Până mai deunăzi, functiona perfect regula potrivit căreia geanta trebuia asortată cu pantofii. În zilele noastre, trendurile s-au dat peste cap, optiunile noastre extinzându-se considerabil. Am scăpat, care va să zică , de asortarea genții cu încălțările !

Deci, cum procedăm, când ne alegem poșeta?

În orimul rând ne alegem ținuta, pasul 2 fiind poșeta, care să o completeze.  Chiar dacă n-o mai asortăm ca odinioară, cateva reguli tot trebuie să urmăm! 

  • Pentru o ținută de o singură culoare

Atunci geanta și pntofii trebuie să aibă tonuri similare.  Dacă alegi să porți piese vestimentare dintr-o singură culoare, poți opta pentru tonuri similare în cazul genții și a pantofilor. Dar poți alege și nunte complet diferite. Să zicem că ai ales o ținută albă. Poți încălța pantofi albi și alege o poșetă neagră. Sau poți alege o geanta galbenă, portocalie, roșie sau mov. Adică o pată de culoare. 

  • Dacă ne dorim o combinație inedită

Spre exemplu, putem opta pentru o geantă cu modele vesele, pe care s-o asortăm cu o pereche de pantofi de culoarea imprimeului.

  • Dacă adoptăm un stil office

Ca ținută, pentru o ținută office se recomandă in special negrul, dar putem opta și pentru nuanțe de crem și bej.

In consecința, fie alegem o geantă de culoare neagră și o pereche de pantofi crem sau invers.

  • În cazul in care ne îmbrăcăm sport

Chiar și la pantofii sport ( teniși sau adidași) avem destule variante de poșete. 

Recomandăm gențile de tip rucsac . Iarna, putem opta pentru un rucsac simplu – sau cu imprimeuri pe care să îl asortăm la o pereche de bocanci sau de cizme.

Indiferent de ținuta pe care o alegem, combinațiile sunt infinite, iar designerii  ne recomandă să avem mai mult curaj atunci când ne alegem ținutele și să respectăm regulile de bază.

Iată alte câteva sfaturi utile : 

  • Optați pentru aceeași familie de culori!

Si anume: 

  • Culori calde: nuanțe de roșu și galben;
  • Culori reci: nuanțe de albastru și verde;
  • Culori neutre: nuanțe de alb, negru și maro.
  • Nu este interzisă, ba dimpotrivă, combinația de texturi absolut diferite!

Ea îi va oferi  lookului nostru un plus de stil și eleganță. 

Spre exemplu, ne putem asorta rochia la o poșetă clutch cu accente metalice. Putem opta pentru o geantă din piele ecologică și o pereche de pantofi din piele întoarsă sau putem alege ca ambele aceste accesorii să fie din piele de cea mai bună calitate.

Etichete