Diverse

Tanti Maria ne învață cum să coacem pâine în casă

Aproape că nimic nu se compară cu mirosul pâinii de casă, abia scoasă din cuptor, cu textură crocantă și miez cald și pufos. Ce-i drept, pâinea de casă făcută de bunica va rămâne întotdeauna unul dintre cele mai apetisante preparate, însă la fel de ușor poți pregăti și tu diferite rețete de pâine de casă, fie că preferi varianta tradițională, fie diverse sortimente.
Astăzi vă prezentăm o rețetă a doamnei Maria Stanciu, brutar cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul panificației. Rețeta de mai jos a funcționat extrordinar de-a lungul timpului, o puteți încerca și voi, dragi femei de 10, dar o pot încerca la fel de bine și bărbații (obligatoriu , tot cei de 10!).

Compoziția :

Faina alba de grâu – 1 kg
Sare 15g
Drojdie 40g
Maia fluida 300g
Apă 300-400g (în funcție de consistența pe care dorim să o avem)

Mod de preparare:
1.Se pregătește maiaua din faina, puțină drojdie și apă.
2.Se amesteca toate ingredientele în malaxor și se frământă bine, pana se obține un aluat moale, omogen, nelipicios.
3.Se lasă la dospit 30 min.se divizează aluatul la gramajul dorit ,se așează în forme și se mai dospeste aprox.40 – 45 min.
5.Aluatul dospit întra în cuptorul bine încins pentru 30 – 35 min .

Pâinea e gata! Să aveți poftă bună!

 

NOTĂ: O puteți vedea pe tanti Maria în acțiune, în ediția de sâmbâtă a emisiunii “Femei de 10, Bărbați de 10”, când invitata noastră va exemplifica rețeta de mai sus, chiar în platoul de filmare.
Așadar, ne vedem sâmbătă, la ora 15, pe TVR2!