Diverse

ADDA: „În momentul în care ești independentă ca femeie ești cea mai realizată.”

„Și dacă îți spune că nu-i pasă/ Că n-o să ajungi nicăieri că ești varză/ Ai grijă să nu-i cazi în plasă/ Tu ești puternică, deșteaptă și frumoasă.” Sunt versurile uneia dintre cele mai fredonate și difuzate piese din ultimii ani, „Îți arăt că pot” A putut. A plecat de jos, arzând de dorință și ambiție, prin multă muncă și perseverență și-a creat un nume în industria muzicală românească. ADDA, căci despre ea este vorba a devenit una dintre cele mai iubite artiste din generația ei. Melodiile sale ajung repede la sufletul ascultătorilor. Fie că vorbim de un eșec sau o reușită în dragoste, fie că ne dă o lecție de viață, nu ai cum să nu te regăsești în aceste versuri sensibile. Originară din Târgu Mureș, artista a părăsit orașul natal pentru a-și urma visul: acela de-a ajunge cântăreață. A venit în jungla numită București. Odată ajunsă, și-a dat seama că viața din capitală e plină de spini și mărăcini și nu e roz ca în poveștile auzite. La fel ca orice tânăr sosit din province, a cunoscut greutățile A trebuit să se zbată, orele se frângeau în studioul muzical și toate pentru a-și atinge țelul. „Minți murdare” a fost rampa de lansare, însă faima avea s-o cunoască odată cu hit-ul „Îți arăt că pot”. Există o vorbă din bătrâni:„Cu o floare nu se face primăvară”, tot așa nici cu o piesă nu se face carieră. Se pare că acest lucru l-a înțeles și artista și astfel a început să lucreze cu Marius Moga. Nu este doar cântăreață, ci și compozitoare și textieră. Din mâinile sale au ieșit la lumină piese atât pentru ea, cât și pentru nume importante din muzica autohtonă: Paula Selling, Andreea Bănică, sunt doar cateva dintre artiste. Poiectul Stările Addei, s-a bucurat de un succes nesperat. Și pentru că baladele artistei ne topesc inimile, studioul în care își pune visele pe hârtie și pe banda de înregistrare poartă numele de Balada Records. Nu doar de o carieră înfloritoare are parte, ci și pe plan personal e fericită. Are un soț care o iubește și-o susține necondiționat și un bebeluș pe care îl divinizează. Adda este exemplul viu că dacă lupți pentru visul tău și crezi în el mai devreme sau mai târziu ți se îndeplinește. O tânără care vrăjită de lumea sunetelor, s-a lăsat purtată pe aripile lor până a ajuns în top. Ne-a deschis ochii, făcându-ne să vedem „Minți murdare”, apoi s-a ridicat și a zis un singur lucru: „Îți arăt că pot”, urmând s-o sfătuiască pe Ana să nu mai plângă, ca mai târziu în noapte să-și facă apariția „Lupii” în pădurea întunecată. Toate acestea și multe alte hituri au transformat-o într-o artistă și o femeie de zece.

Alina Anghel: Deși nu ești născută în București, ai reușit să intri în industria muzicală și nu doar atât, ci să devii una dintre cele mai îndrăgite artiste din generația ta. Cât de greu a fost să te menții în industria asta și să crești văzând cu ochii?
ADDA: A fost foarte greu. A durat 11 ani ca să ajung ca lumea unde mi-am dorit. De fapt, încă nu am ajuns unde îmi doresc. Mai am de urcat. Dar, nu cred că are legătură cu locul din care vii. Pur și simplu industria e de așa natură, să ți se închidă ușile de multe ori.
A.A.: Melodia care ți-a adus faima a fost ​„Minți murdare”, însă tu ai început să cânți mult mai devreme. Povestește-ne puțin.
ADDA: Eu cânt de când mă știu. „Minți murdare” a fost prima piesă care a ajuns să fie cunoscută pe youtube. Am lucrat în studiouri în Târgu Mureș, am cântat și pe acolo. După aia am venit în București am lucrat la Moga în studio, am compus atât pentru mine, cât și pentru mulți artiști din România și am reușit să mă lansez foarte greu fiindcă am avut o piesă în care n-a crezut nimeni: „Îți arăt că pot”. Culmea că a ajuns number one și a luat și premiu.
A.A.: Așa cum ai spus ești textieră și compozitoare. Ce te inspiră în crearea versurilor?
ADDA: Mă inspiră tot. De exemplu dacă merg doi oameni pe stradă și îi spune el, ei ceva și mă inspiră fac o piesă din chestia aia. La„ Nu plânge Ana” m-a inspirat un copac. La „Îți arăt că pot” a fost doar lupta mea pentru supraviețuire.
A.A.: Ce surprize le pregătești fanilor?
ADDA: Vrem să creștem Balada Records, mi-am făcut casă de producție, să realizez cât mai multe piese care să ajungă la oameni, să am multe concerte.
A.A.: De un an de zile ești soție și mămică, cum ți s-a schimbat viața?
ADDA: S-a schimbat în bine. Sunt mult mai liniștită, mult mai organizată și știi cum e… după câțiva ani în industria asta în care treci prin greutăți parcă îți pierzi entuziasmul uneori și când mă uit la copil am putere să merg mai departe.
A.A.: Povestește-ne cum te-a cucerit soțul tău?
ADDA: Mi-a plăcut cum mânca. (râde) Când am văzut cum mestecă mâncarea…
A.A.: Cum v-ați cunoscut?
ADDA: La mare, întâmplător. Eu am avut un concert, el a mers la mare că au tras prietenii de el.
A.A.: A fost dragoste la prima vedere?
ADDA: A fost atracție, dar după ce ne-am întâlnit de câteva ori în București, am început să ne cunoaștem, și au apărut și fluturașii.
A.A.: Site-ul nostru se numește femeide10.ro. Din punctul tău de vedere, ce calități ar trebui să aibă o femeie ca să fie de nota zece?
ADDA: Să fie puternice, pozitive, dacă cădem, ne ridicăm, ne ducem înainte. Să fie independente. În momentul în care ești independentă ca femeie ești cea mai realizată.
A:A:: Te-am întrebat de calitățile unei femei de zece, dar un bărbat de zece ce calități ar trebui să aibă? Există bărbați de zece?
ADDA: Există. De exemplu, Cătă. Suntem suflete pereche și de aia ne-am unit. Are tot ce nu am eu și eu am tot ce nu are el.
A:A:: Mai devreme am discutat despre planurile profesionale de viitor, dar pe plan personal ce ți-ai dori??
ADDA: În primul rând vreau să fie bebe sănătos, să fim cu toții sănătoși. Îmi doresc să mai fac un bebe, fetiță, dar nu acum pentru că vreau să mă ocup foarte bine de Alexandru, să fie armonie. Vreau să merg într-o vacanță, chiar îmi doresc una.
A:A: La final, te rog să le transmiți un mesaj cititoarelor site-ului nostru.
ADDA: Să vă iubiți, să vă acceptați așa cum sunteți pentru că asta e cel mai greu pentru o femeie: să-și iubească mintea și corpul, să fie prietene cu oglinda și să aibă încredere în ele.