Femei de 10

Iată secretele franțuzoaicelor trecute de a doua tinerețe!

 

Știți ce anume le deosebește pe franțuzoaice de toate celelalte nații ale lumii? Stilul lor de viață. Ele se bucură de fiecare etapă a vieții, nu doar de tinerețe. Iată mai jos câtrva din principiile lor de viață:

Mișcarea este esența vietii

Franțuzoaicele duc o viață activă, incă de la naștere. Merg mult pe jos sau pe bicicletă, merg in excursii, înoată, schiază. Mișcarea face parte din viața lor.

Franțuzoaicele nu încetează niciodată să se distreze

Francezii, în general, își venerează vârstnicii, de aceea niciun eveniment de familie nu poate avea loc fără participarea vârstei a treia. Și nu pare deloc deplasat, dacă la ziua sa de naștere, bunica iși va invita nepotul sau nepoata. Ba chiar este posibil sa-i vezi dansând cot la cot, până dimineața. Ideea de francez care refuză distracția, practic nu există.

Mâncarea nu reprezintă decat…o simplă mâncare!

Nu e un secret, francezii nu dau doi bani pe mâncare, dar, în acelasi timp, sunt și gurmanzi! Ei preferă însă mâncarea sănătoasă. Practic, ei nu mănâncă niciodată garnituri : doar fripuri, legume, antreuri rafinate. Pastele și cârnații nu reprezintă, în acestă țară, o prioritate.

Frantuzoaicele știu că în viață cel mai important lucru este să primești plăcere

Principiul de viață cel maii important al fiecareia dintre ele este să trăiască de dragul plăcerii. Ele se înfruptă din ciocolată, fac sex cu o plăcere nebănuită, se răsfață si niciodată nu se simt vinovate.

Ele nu încasează lovituri

Când au loc cate-o tragedie sau un val de greve și demonstrații, toți francezii se mobilizează. Femeile știu să-și împartă responsabilitățile cu bărbații și nu încearcă niciodată să devină ele șefe în casă. Rolul acesta îl cedează bărbaților.

Franțuzoaicele se acceptă pe ele însele, așa cum sunt

Americancele, dar și alte nații, isi fixează niște idealuri nerealiste, legate de perfectiune. Franțuzoaicele, nu. Nasul ușor coroiat, “laba gaștei” de la colțul ochilor, șoldurile ceva mai late, ridurile – toate acestea sunt considerate ca parte integrantă din trupul lor. În consecință, ele se simt mult mai sigure pe sine, decât alte femei care încearcă să le semene unor idoli.

Pentru franțuzoaice, expresia “să-mi permit” este un loc comun

Frantuzoaicele “mai coapte” sunt foarte cochete. La fel ca și în tinerețe, ele respectă trendurile din modă și nu evită să se machieze.

Ceea ce noi numim “disciplină”, ele numesc “ obisnuință”
Acțiunile care presupun foarte multă voință sau sacrificiu, au fost demult eliminate din societatea franceza.

Franțuzoaicele nu cunosc limite

Ele se concentrează pt a-și procura plăcerea. Odată cu trecerea anilor, nu renunță la nimic, ci doar umblă la dozaje.

Nu au limite de vârstă nici în ceea ce privește sexualitatea sau viața sexuală

În Franța se considera că, după 40 de ani, începe cea de-a doua tinerețe. Ai obținut ce-ai obținut în viața, acum e timpul să te ocupi și de tine. Nu se dă nimeni în lături de la a purta o fustă mai scurtă , tocuri inalte sau decolteuri generoase.

Nu se tem să învețe lucruri noi

Dupa ce ies la pensie, ele învață noi tipuri de sport : înot, triatlon,schi fond apoi se apucâ de școli de artă, de yoga, de dansuri, de învățarea unei noi limbi.

Franțuzoaicele iau parte activă din viața nepoților lor

Le place să petreacă timp cu aceștia. Merg la locurile de joacă cu ei, îi cheamă în vizită, îi iau cu ele în diverse locuri.

Fac tot ceea ce le taie capul, dar cu măsură

Ele nu-și refuză nimic. Nici un păharel de alcool, nici o țigară bună. Însă cu măsură și numai la ocazii speciale.

Ne-am bucura ca cititoarele noastre să se inspire din principiile de viață de mai sus și poate să ne transmită și nouă, ca schimb de experiență, câteva din propriile principii de viață!

Sursa : lifter.com.ua