banner marshal garden
Bombănelile Marinei Editoriale

Sunteți urâte și trecute? Gata cu voi! Nu mai aveți voie să iubiți!

Rulez cu mașina. De fapt, încremenesc prin ambuteiaje , mi-e dor de relaxarea suedeză și ascult radioul. Mai mult din curiozitate, să văd cum se contorsionează prin eter, încercând să fie cat mai originali,  mai tinerii mei colegi de breaslă. Butonez diferite FM-uri și mă opresc la unul oarecare. Pic fix pe un dialog cu ascultătorii, în care el, prezentatorul, îi spune ei, femeii de la telefon : “Păi, judecând după poza de pe WApp, sunteți și frumoasă și tânără, deci aveți șanse să vă îndrăgostiți din nou”. Deduc că duduița traversase o recentă dezamăgire în dragoste și intrase în starea aceea de “pe mine cine mă mai ia?”, iar colegul jurnalist, erijat în psiholog, încerca să-i ridice moralul. Dialogul a continuat, într-o manieră penibilă, care m-a făcut să răsucesc butonul către alte posturi.
În mintea mea însă a continuat să stăruie, preț de câteva intersecții bune, dialogul cu pricina. Mai cu seamă abordarea masculină. De fapt, cam așa gândesc cam toți bărbații : dacă ești tânără și frumoasă, ai toate sansele să te îndrăgostești sau, mai bine zis, să se îndrăgostească cineva de tine. Ar rezulta deci, potrivit logicii masculine, că acel binecunoscut Cupidon, care presupun că ascunde în pantaloni însemnele bărbăției , nu dă aiurea cu săgețile sale, ci studiază mai întâi profilul duduilor : dacă se încadrează într-o anumită limită de vârstă și dacă răspund idealurilor frumusetii ( în opinia bărbaților) , atunci merită sa fie săgetate. Altminteri, vor primi tratament de “mamăi”, adică vor fi lăsate să-și vadă de nepoți , zacuscă sau reumatism și să stea la gura sobei, crosetând speranțe legate de Feți Frumoși călare pe ..cai verzi pe pereți!
…Iată ce ușor anulează un bărbat șansele noastre la iubire!
Uiți, dragă colegule de microfon, că nu trăim într-o lume în care ființează doar fotomodele și domnișoare mlădioase, ce se zbenguie prin cluburi și așternuturi! Dă-i o șansă și mamei tale, care poate e femeie singură! Ce dacă nu e foarte frumoasă și mai are și ceva ani la activ?!? Poate vrea și ea, săraca, să se îndrăgostească! N-o privi ca pe o ciudățenie a naturii atunci când vorbește despre fluturii din stomac, n-o ironiza când o vezi oftând la filmele de dragoste, sperând să i se întâmple și ei așa ceva! “Ești tânără și frumoasă, deci ai toate șansele să te îndrăgostești” înseamnă, în filozofia ta, “dacă erai trecută și urâtă,  nu se mai uita nici dracul la tine!”, ceea ce e cu totul și cu totul nedrept! “Trecutele și urâtele” adăpostesc , de multe ori, în suflet, mai multă tinerețe și frumusețe decât cele picturale, care intorc după ele capetele bărbaților în călduri ( tocmai am comis un pleonasm : voi sunteți cam tot timpul “în căduri”, nu-i așa?!?).
Câți masculi feroce, cu abdomenele împărțite în pătrățele  și cu poziții sociale de invidiat, nu au luat plasă, optând pentru “tinerele și frumușele”?!? Și, dimpotrivă, câți bărbați cu adevărat norocoși, nu au alături femei banale si cu destui ani, în buletin?
Sper, din toată inima, să fi fost singura femeie trecută de prima tinerețe care să-ți fi ascultat aberațiile radiofonice. Căci eu am auzit destule la viața mea și nimic nu mă mai miră….
Iar voi, dragile mele, voi, cele cărora oglinda nu vă arată chipuri de prințese iar certificatele de naștere nu vă dau chiar veștile cele mai bune, voi să nu disperați! Nimeni nu vă poate lua dreptul de a vă îndrăgosti, fix ca la 16 ani și de a găsi barbatul care să vă merite și să vă facă fericite.
… Și…la naiba cu emisiunile radiofonice de doi bani!

Rubrică oferită de :

Femei de 10 pe Facebook