Sănătate

Sunteți stresate? 14 pași…și ați scăpat!

…Ceea ce vă spunem nu numai că vă scapă de stres, dar vă și protejează împotriva diferitelor îmbolnăviri, ba chiar încetinește procesul de îmbătrănire!

Despre stres nu vă mai împuiem capul, sunteți deja experte! Cum să-l gestionăm – asta e problema! Iată 14 recomandări, simple și , veți vedea, extrem de eficiente.img_4347

1.Pieptănați-vă părul cca 15 minute. Vă puneți astfel sângele în mișcare și vă relaxați musculatura.

2.Mâncați o înghețată! Mâncarea gustoasă este un excelent dopping anti-stres. Mâncați pește, o banană sau o înghețată. Nu sunt cu nimic mai prejos decât antidepresivele.

3.Masajul. Pentru a vă păstra energia, masați 30 de sec. punctul aflat sub nas, între sprâncene, sub buza de jos și în mijlocul palmei.

4.Frecați-vă palmele! Până le simțiți fierbinți. La fel de benefic este să vă frecați urechile. Vă veți concentra mult mai bine la munca de birou!

img_43485.Spălați toate conflictele și lucrurile care vă stresează! Vă va ajuta un duș de 15 minute. Călduț, cu jet puternic.

6.27 de obiecte. Asiaticii susțin că, pentru a scăpa de tristețe, trebuie să muți 27 de obiecte în casa ta, dintr-un loc în altul. Cică acest lucru deschide cale liberă energiilor, care astfel se pot mișca într-o direcție corectă.

7.Scara. Urcați și coborâți rapid o scară, timp de 30 de sec. Acest lucru va mări fluxul de oxigen spre creier, în acele zone care răspuns de coordonarea stresului emoțional.

8.Culorile. Psihologii au constatat că a colora desene, timp de 2-3 img_4350minute, în perioadele de stres maxim, mărește de 5 ori capacitatea de a vă rezolva la timp sarcinile de producție. In plus, aveți șansa de a crea o operă de artă! 😊

9.Ceai de hibiscus. Hibiscusul pune pe fugă radicalii liberi și ne alungă astfel stresul.

10.Fluturați din mâini! In cazul multora, stresul se manifestă prin anchilozare, pierderea elasticității mușchilor din partea superioară a coloanei și de aici dureri de cap, dureri de spate. Masajul și înotul fac minuni. Dacă vă aflați la servici, rotiți-vă mâinile, ba chiar și picioarele.

11. Curățenia. A pune lucrurile în ordine vă ajută să va adunați gândurile. În plus, un loc de muncă ordonat are un efect psihologic : această ordine omul o transpune mai apoi și în viața lui personală.

img_435112.Minutul de meditație, Încercați să va aflați acasă singură, pentru a vă pune ordine în gânduri. Ascultați muzica preferată, dedulciți-vă oleacă , scrieți-vă pe hârtie cele mai mari dorinți.

13.Aromaterapia. Aromele sunt legate puternic de memoria afectivă. Inhalați cât mai des arome care sunt asociate cu momentele voastre de fericire, de încântare. Vă vor ridica starea de spirit.

14.Dansați! Dansați acasă cât puteți de des! Mișcările ritmate pe muzică vă vor ajuta și ele să înlăturați stresul

Sursa: bigpicture.ru

Surse foto: resources.depaul.edu, alopecya.ru, o-vannoy.ru, avatarko.ru, todid.ru