Diverse

Sunt timid(ă), dar mă tratez! 7 pași pentru a scăpa de timiditate

 

Statisticile arată că peste un miliard de oameni sufera de timiditate. Adica  20% din populatia lumii! Si cifrele sunt in crestere. Unii sustin ca timiditatea este ereditară. Altii dau vina pe dezvoltarea tehnologica, care face ca oamenii sa interactioneze mai mult cu computerele decat intre ei. 

Iată cum putem să ne învingem timiditatea. 

1. Incercati mai intai să înțelegeți de ce sunteți timidă. 

Nu uitati ca exista un motiv care sta la baza felului in care reactionati in anumite situatii. De exemplu: sunteti speriată de ceea ce ar putea spune cineva despre felul in care aratati.

2. Trebuie să încercați să  vă purtați ca și cum nu ați fi timidă 

Mai întâi in casa : comportați-vă  ca si cum ati emana incredere: ridicati barbia, scoateti pieptul inainte, mergeti leganat si vorbiti hotarat. Apoi, daca veti face la fel si atunci cand sunteti in public, veti constatat ca da rezultate.

3. Cand interactionati cu alte persoane, incercati sa nu vă feriți privirea. 

Priviti-l pe interlocutorul dumneavoastră în ochi si zâmbiți-i. Discutati pe strada cu persoane necunoscute despre vreme sau despre evenimentele de actualitate. Veti capata incredere in propria persoana.

4. Încercați să arătați cat de bine puteti. 

Astfel nu veti mai fi foarte duri cu propria persoana, atunci cand va faceti autocritica.

5. Incercati sa va anihilati teama ca veti fi respinsă. 

Daca va apropiati de cineva, exista posibilitatea sa spuna “nu” sau sa o ia la sanatoasa. Toti am fost respinsi macar o data, dar nimeni nu trebuie sa devina obsedat de acest lucru.

6. Priviți în jur si invățați! 

Urmati exemplul prietenilor care nu sunt timizi. Este un mod foarte bun de a învăța cate ceva de la ei.

7. Fiți o persoană pozitivă. 

Lasati la o parte frustrarile și încercați să vă bucurqți de viață Nu uitati ca adevaratul scop este să gasiți pe cineva care să vă placă așa cum sunteți.

Sursa : ehow.com 

Sursa foto: zen.yandex.ru