Femei de 10

Sunt frumoase, deștepte, celebre. Aflați ce anume le face fericite!

 

Cu toții visăm la nemurire, dar cu toate acestea, nu știm cum să ne petrecem o ploioasă după-amiază de duminică – spunea cineva. Echipa noastră a găsit rețeta perfectă : un sondaj de opinie ad-hoc, printre femei de nota 10 din diferite domenii, pe o temă aparent simplă,dar în esență taaaaaare complicată! Ce anume ne face fericiți?
Cu siguranță, fericirea are o mie de întrupări, iar oamenii fericiți se recunosc după soarele din priviri, după căldura pe care o emană în jurul lor. Pe unii îi fac fericiți lucrurile materiale. Adună, în jurul lor, toată viața, case, mașini, bani în conturi, tablouri, bijuterii. Alții nu au nimic din toate astea si, totuși, găsesc destule motive să fie fericiți : iubesc și sunt iubiți, se răsfață făcând activitătile preferate, se bucură de natură, de frumos.
La întrebarea mea, multe persoane “cu pretenții” au ridicat din umeri. Cel mai greu este să dai definiția unei noțiuni abstracte si atât de discutabile. Unele doamne, dintre cele pe care le-am “accesat”, s-au declarat “foarte ocupate” și m-au amânat cu răspunsul. Sunt suficient de trecută prin viață, ca să știu că amânarea este forma cea mai delicată a refuzului! …Un răspuns “tâmp”, se știe, îți poate zdruncina imaginea, de aceea…nu e , oare, mai comod să te abții? Altele mi-au răspuns oficial, ca-n cărți, “mânuind” o perfectă limbă de lemn. Adică…mi-au răspuns,…fără să spună nimic! Am preferat să le “trec sub tăcere”, să nu le fac publice răspunsurile constipate, pentru a nu fi EU cea care le clatină imaginea de dive!
Am ales, pentru acest articol, răspunsurile cele mai sincere. Cele care legitimează nota de 10, sub care le-am așezat pe semnatarele lor.
Așadar…ce anume ne face fericiți?…

Norica Nicolai, politician : “- Ce anume mă face fericită? O zi cu ai mei,  o zi in care am prins zîmbetul unui copil,  ziua în care am ajutat pe cineva și bucuria celorlalți . Fiecare zi e o bucurie , iar fericirea e o stare de spirit pt mine “

 

 

Manuela Hărăbor, actriță: “Viața e făcută din lucruri simple. La fel și bucuria sau fericirea. Suntem înconjurați zi de zi de atâta frumusețe, dar suntem câteodată prea ocupați sau prea grăbiți să le vedem. Un răsărit sau un apus de soare, o floare, o îmbrățișare din partea celor pe care îi iubești, binecuvântarea părinților, privirea copilului, un zâmbet, iertarea aproapelui și iertarea de pe urma spovedaniei, o veste de la cel plecat departe, un răspuns la un banal „ce faci?”, o rugăciune pentru cei dragi. Aș putea continua, dar sunt atât de comune și de la îndemâna oricui. Trebuie doar să desferecăm sufletele…și fericirea vine fără să o chemăm.Și atunci… te bucuri!”

Andreea Marin, vedetă TV: “Copilul meu mă face cea mai fericită! Îmi umple inima, m-a
învățat ce înseamnă dragostea necondiționată, fără limite, gingășia in fața căreia lăcrimezi de emoție , mândria de a realiza în viață ce e mai prețios: o altă viață. Asta înseamnă, pentru mine, adevărata fericire.

 

Gabi Szabo, sportivă : “ Sunt o persoană mereu motivată de scopurile și obiectivele pe care mi le propun periodic, și nu, nu renunț până când nu le duc la îndeplinire! Asta sunt eu cu bune cu rele . Ce mă face fericită? Fericirea mea este acasă, în familie. Iar ca lucruri concrete, care mă fac fericită, să urmăresc, în fiecare seară, serialele de pe HBO go și Netflix.

 

Mirabela Dauer, solistă pop : “ Fericită mă face…viața în sine! Nimic mai mult! Ador să mă trezesc dimineața, să aud păsărelele cântând, să văd iarba verde și piticii din curticica mea, despre care toți prietenii mei spun că… râde! Iubesc pur și simplu viața, cu tot ce are ea mai frumos de oferit!”

 

Dana Jianu, medic: O dimineata de vară intrxun golf din Mediterana, cu marea imbrățișată de un soare iubitor, la o cafea aromată si o piersica pirguită. Un zâmbet si o privire caldă de recunostință de la o pacientă sau un pacient cărora munca mea a facut să le fie viața mai bună sau mai linistită, sau ambele.O dupa amiază liniștită de weekend ,cu o carte bună si tril de păsari.O bucurie sau un sentiment delicat , împărtășit de propriul copil.Revederea mamei. Impacarea dupa o neînțelegere cu un om drag.

Monica Ghiurco, realizator tv : “Mă face fericită în primul rând bucuria celor din jur. Si dragostea pe care o primesc mă face fericită, asta e absolut normal, cred că e universal valabil… Si mă mai face fericită ducerea la bun sfarsit a ceea ce imi propun să fac sau să schimb. De fapt, pentru mine fericirea e o sumă de momente de mici sau mari bucurii si reusite, în care oamenii din jur joacă un rol important. Nu poti fi fericit decât impreună cu ceilalți. De unul sigur e imposibil.”

Maria Grapini, europarlamentar : “Ce le face fericite pe femei? Din punctul meu de vedere, femeia vrea să-și păstreze gradele de libertate, să nu se simtă dirijată, controlată. În același timp, dorește să fie tratată cu eleganță, cu iubire – fără însă a fi sufocată! – și cu respect. Eu așa mă simt fericită!”

 

Iuliana Tudor, vedetă TV : “ Mă face fericită orice, atâta timp cât înseamnă Viață! Orice mă face să simt că trăiesc și că am un rost. Copilul, familia mea, meseria minunată pe care o fac, cuplurile pe care le-am cununat, copiii pe care i-am botezat…și câte altele!”

Monica Pop, medic : “Pe mine, personal, să știu că toți cei dragi mie sunt sănătoși. Să stiu că sunt fericiti. Să știu că am putut dărui lumina unui ochi bolnav. Sunt fericită, atunci când pot trata cazuri grele, cu succes. Mare bucurie! Mi-e greu să va redau în cuvinte, cât de fericită sunt, când văd că micuții pacienti mă îmbrățișează, că vin cu plăcere la mine.
Și mai sunt fericită… dacă sînt sănătoasă!”

Lucia Sterian, psiholog : “Cred că sunt fericită în primul rând pentru că am o lume a mea și trăiesc din plin în mijlocul ei…fiul ,nepoata, iubitul, prietenii, elevii, pacienții, clienții…să mai enumăr? In alt sens, sunt fericită , având sentimentul de satisfactie pe care îl incerc ori de câte ori ajut pe cineva, sfătuiesc, sprijin, susțin…se pare că acesta este harul meu și sunt fericită că l-am găsit.Sunt fericită și pt.că sunt recunoscută de persoane cu care nu m-am întâlnit de ani de zile…In concluzie, sunt fericită …pt.că sunt fericită!!!”

 

Corina Chiriac, solistă pop : “Pe mine una, mă încântă întâlnirile cu prietenii, buna noastră tacla balcanică, plină de emoție și umor ! Extind această bucurie atunci când reușesc să fac același lucru impreună cu Publicul , pentru că, în ultimii 20 de ani, așa se desfășoară programul meu : o tacla, plină de emoște si umor ! Doamne Ajută să dureze aceste întâlniri cât mai mult în viața mea !”

Alice Florescu, medic:” ..Am o bună prietenă, Doctor în Biologie,care imi spune:”Alice dragă, tu te-ai născut cu gena Fericirii!”….Și, poate că așa și este!
Dintotdeauna am fost fericită când am reușit să aduc ameliorare sau vindecare pacientelor mele(prin probitatea mea profesională).
Dintotdeauna am fost si sunt fericită când strigătul nou-născutului asistat de mine la nașterea sa, s-a materializat intr-un sunet de nota 10(zece)!
Zâmbetul micuților mei(copiii mei,nepoții mei),dar si ai mamelor pe care le-am supravegheat,îndrumat si îngrijit, mi-au adus BUCURIA VIEȚII!
Astăzi, adaug acestui concept denumit „FERICIRE”, starea pe care o trăiesc alături de un nobil cavaler, care mi-a cerut mâna într-un mod particular, inedit…ca-ntr-o poveste …astfel încât am să-i port numele, din 25 iulie 2018.
Conchid: DRAGOSTEA nu are vârstă! Fascinația ei izvorăște din sinele nostru și poartă rodul Fericirii!”

 

Lia Olguța Vasilescu, politician  : “Nu exista mama pe care sa nu o facă fericita surâsul copilului ei. Chiar dacă Robert locuiește cu familia mea la Craiova și doar în weekend reușesc sa petrec câteva momente cu el, acele momente sunt speciale pentru mine, fiindcă încerc sa îl fac tot timpul sa fie vesel și mulțumit. Cuminte nu prea îmi iese niciodată! In același timp, sunt fericită și când reușesc să las în urma mea ceva. La inaugurarea stadionului pe care l-am visat pentru Craiova, a spitalului, a Grădinii Botanice,  sau când întâlnesc pe strada oameni multumiți de realizările mele, sunt fericită fiindcă i-am putut face și pe alții multumiți.”


Mirela Retegan, jurnalist ( “Gașca Zurli”) : “ Ce mă face fericită? Să dăruiesc, să scriu, să împărtășesc, să călătoresc, să îmi trăiesc fiecare zi conștientă că astăzi este despre astăzi, să îmbrățișez, să râd, să fac surprize, să văd răsăritul, să beau un vin cu prietenii mei la apus în Vama Veche, să fiu liberă. Eu am ales să fiu bună și asta îmi aduce fericire zi de zi”.

Sanda Ladoși, solistă pop: “ Fericit e foarte simplu să fii, dacă vrei. Cum toate problemele pleacă din interiorul nostru, cred că, în primul rând trebuie să ne reglăm lupta cu noi înşine. FOdată rezolvată această problemă, curge și fericirea. Dar…Doamne ce grea e această luptă!”

 


Iuliana Marciuc, realizator tv : “Fericirea? O întâlnire cu prietenii , răsfățul iubitului ,zâmbetul copilului ,o zi cu soare la mare , un curcubeu după ploaie , adică o viață ca o vacanță “

 

 

Matilda Pascal Cojocărița, vedetă de folclor: “Mie îmi trebuie foarte puțin să fiu fericită …Fericirea constă într-o floare , într-un gest de mângâiere, într-un cuvânt de bine, spus la timpul potrivit. Sunt fericita alături de ,,stăpânul” meu PUBLICUL , care mă însoțește pretutindeni, sunt fericită că încă pot să-i declar mamei mele iubirea în fiecare zi , sunt fericită când pot să dăruiesc și să-l fac fericit pe aproapele meu. Fericirea supremă este însă atunci când mi se spune ,,te iubesc buni!” . În opinia mea, drumul spre fericire presupune trei secrete : hotărâre, efort și timp. Dacă le deținem, putem spune că suntem fericiți!”

Elena Stoica, om de afaceri: “N-as ști să spun exact ce înseamnă fericirea mea pentru că…Eu sunt un OM FERICIT! Dar dacă ar fi să schițez o definiție timidă,  ea reprezintă pentru mine imaginea celor pe care îi iubesc, echilibrul dintre suportul familiei mele și ceea ce îmi doresc să realizez intr-o fireasca desfășurare a vieții mele agitate și pline de redute ce trebuiesc neapărat cucerite.
Sunt un OM FERICIT pentru că pot să mă dăruiesc si să dăruiesc celor din jurul meu dincolo de trăiri si emoții, dincolo de bucurii si dezamăgiri, dincolo de fiecare lacrimă si fiecare luptă pierdută.
FERICIREA MEA ARE CHIPUL OAMENILOR DRAGI SUFLETULUI MEU!

 

Monica Davidescu, actriță: “ Amănuntele care fac întregul perfect, mă fac fericită. Când sunt alături de cei pe care îi iubesc, sunt fericita. Când caut drumul către o noua viață în scenă,  sunt fericită. Când citesc o carte în liniște,  fără alte griji, sunt fericită. Când simt energie bună in jurul meu, sunt fericită. Caut aceste momente pentru că, in general, viața nu le oferă la orice pas,  iar oamenii din jur, cu care interacționez, dezamăgesc mai repede decât credeam. Sunt fericită pentru că sunt sigură pe ceea ce pot face, și îmi găsesc fericirea in micile bucurii zilnic. Nu aștept clipe mărețe. Trăiesc.“

 

Monica Roșu, gimnastă: “Ce mă face fericită? Sunt multe lucruri care îmi dau o stare de bine, de fericire. Să știu că familia îmi e este bine, că mă pot întâlni cu persoane dragi să depănăm amintiri, că mă pot bucura de soare, de câteva ore de liniste , citind o carte bună, urmărind un film bun. Libertatea, florile , joaca cu nepoțlele mele… și lista poate continua.”

 

Paula Seling, solistă pop : “Familia mă face fericită, să știu că membrii săi sunt sănătoși și fericiți. Muzica mă face fericită, spectacolele susținute cu succes. Un peisaj, un loc incredibil de frumos, o vacanță la mare, marea, în sine. Răsăritul, păsările care cântă dimineața foarte, foarte devreme. Lucruri mici și totuși atât de importante.”

 

Diana Macovei, avocat: “Fericirea  este o stare de care suntem responsabili personal. Mă face fericită să fiu iubita de soțul meu, pt că iubirea pe care i-o dăruiesc se întoarce înmiit către mine; copiii mei să fie impliniti, să daruiască si să primească iubire și respect; fericirea pt mine e legata de familie! Familia este universul principal și prioritar către  care și dinspre care fericirea se naște și se propagă implinindu-ne total! Unde dragoste nu e, nimic nu e! – Marin Preda.”

 

Crina Matei, actriță: “ Clipele de fericire sunt sclipiri de sublim, pe care le simți în suflet. Și înțepătura aia intensă o poti simți în plexul solar, în stomac, în inimă sau intr-o vibrație care-ti inundă tot corpul. Cele mai dese le am dimineata, când imi odihnesc ochii pe ceea ce stiu că urmează să fac într-o zi. Lupta cu un gând negativ si victoria celui bun, care se încheie cu un zâmbet, e o fericire. Si-s câteva de felul asta , într-o zi. Dacă nu vin ele de la sine, mă încăpățânez  sa le creez. Asa cum mă încăpățânez să zâmbesc. Pe unii ii deranjează asta. Nu stiu de ce… Dar cea mai mare fericire, este că am reușit să nu muncesc de vreo 20 si ceva de ani. Pentru că fac ceea ce mi-am dorit de copil. Nu e bucurie mai mare,  decât ca jocul copilăriei să ti-l transformi în proiecție ce pare irealizabilă pentru toti ai tăi, iar tu să nu-i asculți si să-ți faci o viață frumoasă dintr-un joc.”

Marina Voica , solistă pop: “Stop,Marina! Fericire nu exista! Sunt doar clipe de fericire.Clipe cind reușesc ceva,  chiar si un lucru mărunt, când pot să spun “I did’it!” Si încă ceva :…cind ma trezesc dimineața,  după un somn bun!😀🤗”

 

 

 

imagine reprezentativă: flyothesky.ru

Publicitate