Bombănelile Marinei Editoriale

Sună-l și… lasă-l în plata Domnului!

 

Stai ca bleaga  și-ți privești telefonul, ca pe o miraculoasă mașinărie care, brusc, îți poate aduce fericirea. Îl privești, tâmp, ore-n șir,  și tot ceea ce încerci să faci, în paralel, parcă nu mai are miez ; devine o spoială, căci gândul îți fuge mereu către el, cel care NU mai sună. 

Îți porți telefonul dintr-o cameră în alta, ca pe o anexă a corpului tău, pentru a nu rata, cumva, momentul care… oricum n-o să vină. Adormi greu, cu telefonul la căpătâi și te trezești, sporadic, în noapte, primul gest reflex fiind acela de a lumina ecranul telefonului, în căutarea nevenitului mesaj. Sau a unui apel pierdut, de care somnul tău profund te-a privat….

….Vă pare cunoscut, nu-i așa? Ați trecut și voi prin așa ceva…

Uneori, așteptarea unui apel de la cel fără de care simți că nu poți trăi, îți întunecă viața. Și degeaba iți spun unii si alții că acel telefon nu va mai veni, poate , niciodată, și, că, chiar și dacă vine atât de greu, înseamnă că în niciun caz nu vine din inimă, ci orbecăie, șchiopătând,  pe un drum care nu duce nicăieri. Degeaba însăți rațiunea ta te trage de mânecă și te îndeamnă să ștergi acel număr din agendă și acel bărbat din suflet. Există o inerție a gâștelor îndrăgostite, care ne împiedică să punem punct, la timp, unor relații chinuite și lipsite de viitor. 

…da, știu, eu te țin de vorbă, iar ție…tot îți mai vine să-l suni,  și tare greu ți-e să te lupți cu acest impuls. Îi tot cauți circumstanțe atenuante pentru tăcerile prelungite, refuzând să crezi că , în tot acest timp, el, de fapt, nu s-a gândit deloc la tine. Si că, poate, chiar acum, în aceste momente, e cu mâna pe sub fusta altei femei…Dar tu ai ochelari de cal și îți tot repeți că, de fapt, totul e în regulă si că el e, cu siguranță,  într-o interminabilă ședință sau că nenumărate alte probleme i-au scurtcircuitat drumul către tastele telefonului. 

Și-ți tot vine să-l suni tu, doar că  bruma de demnitate care odihnește în circumvoluțiunile obosite de atâtea scenarii, te împiedică, totuși,  s-o faci. Și asta..pentru că ai făcut-o, în alte atâtea rânduri, și n-ai obținut nimic mai mult, decât niște explicații bâlbâite, care te-au cufundat și mai mult în mlaștina incertitudinilor. Așa că…rămâi să aștepți, deși te întrebi și tu ce mai aștepți, căci deznodământul e sigur, atât de sigur încât îți vine să urli.. Dar nu urli, pentru că …dacă te sună, în timp ce urli, și nu-i vei auzi apelul?!?…

    Bine, uite, pentru ultima oară, îți dau voie să-l suni, să te mai convingi încă o dată că bărbatul acesta nu e demn de iubirea ta și că fluturii tăi din stomac, amețiți de visurile pe care ți le-ai creat,  merită, la urma urmei, să zburde spre un cer mult mai senin decât acesta. Hai, sună-l, lasă-i vocea să-ți mai spintece odată, ca un pumnal, sufletul și așa ferfeniță, iar apoi dă “Restart” , fă-ți ordine în suflet si în agenda telefonică : sunt atâtea alte numere, care ar fi fericite să se conecteze cu al tău!

 

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA : VOUCHERE CATENA