Ea și El

Studiile arată că bărbații își stresează soțiile de 2 ori mai mult decât copiii

GettyImages

În zilele noastre, un număr tot mai mare de femei declară că partenerii lor mai mult au nevoie să li se poarte de grijă decât să fie ei un sprijin pentru familie. Mai mult, transformate în servitoare, bucătărese, asistente medicale, profesoare, șoferi, agenți de pază și coordonatoarele evenimentelor speciale, multe femeie se simt într-o cursă permanentă, mai ales dacă mai au și serviciu.

Soții reprezintă un factor de stres de 2 ori mai mare decât proprii lor copii.

Studiile arată că femeile au un nivel de stres de 8,5 din 10, iar 46% din femeile implicate în studiu au declarat că partenrul de viață provoacă mai mult stres decât copiii.

Studiile au mai descoperit că:

1 din 5 femei se declară nemulțumite de ajutorul primit din partea soțului.

3 din 4 mame îndeplinesc singure cea mai mare parte a activităților legate de întreținerea casei și responsabilitățile părintești.

Aproape toate mamele se declară stresate de faptul că nu au timp să facă tot ceea ce ar trebui făcut.

Mai mult, studii ale Universității din Padova au demonstrat că după ce bărbații sunt părăsiți de soții, starea lor de sănătate se deteriorează. Nu același lucru se întâmplă cu femeile, a căror stare de sănătate se îmbunătățește după ce se despart de partener. Explicația acestui fapt, spun cercetătorii, este aceea că bărbații se bazează mai mult pe femei decât vice versa.

Iată motivele pentru care femeile se consideră stresate de partenerii lor:

– Bărbații ar putea să se implice mai mult 

Femeile își doresc ca bărbații lor să se implice în mod egal în activitățile de familie: temele copiilor, vizite la medic etc. Cu toate că ambii parteneri au serviciu cu normă întreagă, cel mai adesea astfel de responsabilități cad exclusiv în grija femeilor.

Soluția: În cazul în care constatați că responsabilitățile nu sunt împărțite echitabil între voi, discutați cu partenerul de viață această problemă. Ar trebui să faceți o listă cu toate lucrurile mărunte care trebuie rezolvate în fiecare săptămână, și împărțite între voi 2. De asemenea, notați într-un calendar datele importante astfel încât niciunul dintre parteneri să nu fie stresat că ar putea uita sau rata anumite evenimente.

– Femeile ar trebui să facă un pas în spate

Întotdeauna sunt două părți ale poveștii. Este simpu să dai vina pe partener că nu își asumă mai multe responsabilități acasă. Cu toate acestea, cei mai mulți, își doresc să fie soți și tați cât mai buni. Problema poate fi aceea că femeile nu au încredere să le dea mai multe sarcini partenerilor lor .

Soluția: Femeile sunt creative și au idei extraordinare, atât pentru copii, cât și pentru întreaga familie. În cazul în care bărbații nu execută corect ceea ce le cereți, pare mult mai simplu să preluați voi sarcina decât să îi puneți să își îmbunătățească ei comportamentul. Încercați să rezistați tentației și profitați de timpul câștigat pentru a vă reîncărca bateriile.

– Partnerii nu petrec suficient timp de calitate împreună

O dată cu apariția primului copil, cei mai mulți părinți pun pe locul 2 relația cu partenerul. Nu uitați însă, că nu sunteți doar părinți, sunteți și parteneri!

Soluția: Petreceți cât mai mult timp de calitate cu partenerul, în fiecare săptămână fără alte obligații, copii sau muncă.

Sursa: positivethingsonly.com
Foto: GettyImages

Uscatoare rufe