Femei de 10 Răscolind internetul

Stop țipetelor părintești!

Sunt mamă și îmi iubesc enorm copiii dar ca orice părinte care învață zilnic această meserie caut subiecte care mi-ar putea înbunătății performanțele in domeniul cresterii lor.Lissie Heiselt,mamă si soție abordează,pe un site de parenting american „BABBLE”, subiecte în care se pare că ne regăsim mulți dintre noi.
sanda4STOP ȚIPETELOR!!! 15 moduri de a practica răbdarea cu copiii noștri.
Nu suntem puțini cei care trecem prin asta: ne supărăm pentru o farfurie spartă,ni s-a anulat o întâlnire,picturi pe pereți,ceva ce nu e la locul său si GHINION,inocentul copil aflat în drumul nostru poate scoate din „mama cea rea”strigăte de frustrare și oftaturi, lăsând în urmă un suflet mic și bulversat și un părinte plin de vină si de regrete care-i apasă pe umeri. De fiecare dată ne promitem să avem mai multă răbdare cu ei.A striga la copii e ceva ce, clar, nu ne dorim.Acest lucru face cu siguranță mai mult rău, cauzând teamă,pierderea încrederii de sine,deteriorarea relației, fără să ducă măcar la îmbunătățiri de comportament.Stiința a demonstrat că a striga la cei mici duce doar la instalarea depresiei și a unui comportament antisocial.Nu e ceva doar în detrimentul lor mental,emoțional și social ci e și o „taxare” psihologică a părinților. Supărarea determină cresterea hormonului de stres,cortisol,ridicând presiunea arterială ceea ce duce la creșterea grăsimii abdominale,atac de cord,congestii cerebrale si scăderea imunității.Sună ca o mare pierdere pentru noi, nu-i așa? sanda18Așa că, dacă nu obișnuim să țipăm la copii nostri, atunci nici nu o să ne implicăm aiurea într-o bătălie împotriva naturii noastre animalice. Și,poate, o să fim mai calmi,mai productivi si vom găsi o abordare mai sănătoasă pentru o situație poate nebunească .Când răbdarea noastră e subțire, nu e cazul să mai declansăm o altă bombă.Iată citeva idei amuzante cu care putem detensiona o situație,menținând echilibrul,devenind mai mult autoritari, decât părinți reacționari.Asa vom putea poate creea cât mai multe momente fericite in cadrul acestui proces.
1.ZÂMBESTE!Când simți că frustrarea îsi face loc, foloseste ultima fărâmă de zâmbet de care esti capabil si astfel te vei putea ține departe de un regret pentru mai târziu; chiar un zâmbet fals poate să scadă instantaneu nivelul stresului. Prefă-te, așadar!
sanda52.IA UN APARAT DE FILMAT.Cele mai exasperante momente din viața unui părinte iau niste proporții epice:o pungă de zahăr vărsată in bucătărie,lucruri distruse necesare ție la seviciu. În locul strigătelor , fă o poză sau filmeaza acest ceva ce mai târziu poate să devină un important document de familie și apoi împărtăseste-l cu prietenii pe rețelele de socializare.Când a mai trecut furtuna,vorbeste cu copiii si vezi cum se poate remedia greseala.
3.RESPIRĂ ADÂNC.O respiratie adâncă te poate relaxa când îți pierzi echilibrul si tinzi să exagerezi. Asa ai un moment să reevaluezi situația si să vii cu solutii mai potrivite.
4.CÂNTĂ UN CÂNTEC.E greu să fii nervos când cânți si poți folosi cântatul ca să transmiți cea ce vrei să spui.Îi poți surprinde suficient cât să transmiti mesajul.Sau foloseste un accent amuzant.Are aceelasi efect.
5.FOLOSESTE O MANTRĂ.(o rugăciune)Repetarea unei mantre poate calma situația si te poate ajuta să vezi situația intr-o altă perspectivă.O mantră de succes poate fi:”Îmi iubesc copiii mai mult decât bicicleta,curtea,peretele,farfuria etc.” Chiar și „Serenitate acum!”poate fi bună .Te poate face chiar să râzi.
6.FIXEAZĂ REGULI! A nu striga la copiii tăi nu înseamnă că ei au scăpat de consecințe.Cu un set de reguli adecvate, copiii pot crește responsabili și respectuosi. În loc să strigăm la ei, mai bine le explicăm calm consecințele faptelor lor stabilite in prealabil.Dacă nu au încalcat neapărat regulile sau sunt doar plictisiți, există multe alte sugestii în a vă menține un părinte cool.
sanda67.PRIVESTE ÎN PROFUNZIME!Cind copiii fac ceva ce ne-ar determina să strigăm,realizăm că dacă ne-am fi concentrat puțin să înțelegem ce s-a întâmplat, nu am fi tras concluzii pripite.Asa am stabilit din start că acestia sunt răi, deși nici noi nu suntem siguri că merită.Poate dacă am fi judecat mai adânc, am fi descoperit ceva amuzant care cu siguranța ne-ar fi încălzit inima. Asta dacă nu ne-am fi aruncat în luptă artileria grea.
8.CERE-ȚI IERTARE! Retrage-te! Cind esti pe muchie de cuțit, poate fi cea mai bună soluție. Toți avem zile ca acestea.Poate nu copiii sunt de vină. Aflându-te in time-out, poți să cauți o altă soluție, să strigi in pernă până îți trece frustrarea si apoi vei fi pregătită să fii din nou drăguță.
9.JOACĂ-TE MULT!Copiii se plictisesc repede și atunci încep să facă năzdrăvănii.Poate fi inebunitor când acest lucru se întâmplă înainte ca tu să pleci la servici sau să faci ceva anume. De ce să nu faci și tu aceeleasi năzdrăvănii?Surprinde-i cu imaginația ta! Poate îi vei șoca și atunci te vor lasă să pleci sau poate chiar îți poți amâna puțin programul , pentru a te distra puțin alături de copiii tăi.
10.SERVESTE PUȚINĂ CIOCOLATĂ! Ciocolata neagră e recomandată.Scade presiunea sângelui.Dacă simți că esti pe cale să explodezi, în loc să strigi la copii, mai bine te furișezi si mănânci ceva dulce.
11.LAUDĂ-I!Dacă tot timpul nu facem decât să strigăm la ei , copiii noștri vor crede că niciodată nu e bine ceea ce fac.Într-o astfel de situație dificilă, cea mai bună lecție pentru ei e să îi lauzi pentru ceea ce fac bine, înainte de a le puncta greșelile.
12.UITĂ-TE ÎN OCHII LOR. Asta înseamnă să manifestăm mai multă atenție la nevoile lor,nu să fim doar controlori la ceea ce fac ei.Dacă suntem mai respectuoși fața de copii, poate am mai reduce din crize.
sanda813.SPUNE-LE CUM TE SIMȚI.”Copii, îmi pierd răbdarea!”sunt cuvintele cele mai eficiente.(E adevărat, le folosesc si eu!).E un avertisment că e nevoie de o schimbare de atitudine.Îți poți ascunde emoțiile sub preș , crezând că esti bine , dar de fapt nu e așa.Doar recunoscându-ți limitele, și deja te eliberezi de presiune.
14.APROPIE-I!E greu să strigi la cineva pe care îi îmbrățisezi.Apropierea poate detensiona stresul și scădea presiunea sângelui, însă doar atunci când ea se întâmplă între două persoane care se stiu și care au încredere reciprocă. Astfel se creează o legătură, după care poate avea loc și acea discuție, prin care să se găsească soluții pentru a rezolva conflictul.
15.DACĂ NIMIC NU FUNCȚIONEAZĂ, PREGĂTESTE-TE SĂ ÎȚI CERI SCUZE!Oricât am vrea nu putem să conducem chiar tot timpul.Dar când vom aluneca pe pantă și vom începe să țipăm, e important să le promitem copiilor noștri că ne vom strădui mai mult pentru a face să meargă lucrurile mai bine.Scuzându-te în fața lor, ei vor ști că îi respecți si că recunoști că nu ești nici tu perfectă , dar că esti dispusă la schimbări. Ceea ce e foarte important pentru ei să știe.
SUCCES!

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Buna dimineata! O cafea de la mine si ceva in plus… o imbratisare, un zambet si un gand bun!