Sănătate

Știați că sunt obligatorii 8 îmbrățișări pe zi? 

 

În vremurile noastre, când ritmul vieții este atât de alert,  cea mai mare parte a timpului o petrecem la muncă, de aceea de cele mai multe ori,  uităm să ne exteriorizăm, să ne manifestăm emoțiile. Când suntem stresați și concentrați, emoțiile noastre se atrofiază. Însă dacă avem familie, sau măcar suntem implicați intr- o relație romantică, emoțiile reprezintă – sau ar trebui să reprezinte! –  o parte extrem de importantă din viața noastră. 

Dacă o persoană ne devine dragă și apropiată, ea așteaptă de la noi să ne manifestăm emoțiile cat mai activ. Iar cel mai simplu mod de a face acest lucru,  este să ne îmbrățișăm. Nu e greu deloc, însă este foarte benefic,  în relațiile umane.

La mijlocul secolului XX, Virginia Satyr a dezvăluit un concept, potrivit căruia îmbrățișările ne fac să fim mai încrezători și să ne simțim mai bine. Această teorie nu este dovedită științific, dar funcționează. Se consideră că îmbrățișarea  le permite oamenilor să se apropie intre ei și să facă schimb de energia, să aibă mai multă încredere unii în alții.

Poate fi o salvare pentru oamenii singuri. Atât femeile, cât și bărbații trebuie să fie conștienți de proprria persoană și de nevoile pe care le au. Acest lucru nu-i  va permite depresiei să le acapareze viața și nici să își îngroape stima de sine. 

Desigur că oamenii au percepții total diferite în ceea ce privește manifestarea sentimentelor, dar un lucru e sigur : nimeni nu trebuie să-și nege sentimentele.

Când simțim anxietate sau cand avem momente de panică, veți vedea că o îmbrățișare strânsă ne poate ajuta să uităm de emoțiile negative. Este important ca o  îmbrățișare să dureze cel puțin 30 de secunde. Atunci vor dispărea toate gândurile rele și ne putem continua viaț cu o stare de spirit net superioară.

Emoțiile pe care ni le exprimam,  ne influențează, fără doar si poate,  viața.  Ele sunt transmise în creier prin terminațiile nervoase , iar creierul, la rândul său, trimite alte semnale unui alt organ : stomacul. Acesta simte când suntem îngrijorați. Dar atunci când ne îmbrățișăm, ne  încărcăm  cu emoții pozitive, ceea ce ne face să depășim mult mai ușor momentele negative din viața noastră.

Odată cu îmbrățișările, hormonii responsabili de starea de bine pătrund în fluxul sanguin. Endorfinele ne face să zâmbim, iar oxitocina ne face să scăpăm de atacurile de panică și de anxietate. Instantaneu,  ne vom simți mai bine.

Îmbrățișările pot fi comparate, plastic,  cu vitaminele. Acestea din urmă ne ajută, știm cu toții,  la întărirea imunității , astfel încât organismul să poată  face față bolilor. 

Se pare că oamenii care se îmbrățișează des, trăiesc mai mult. Sentimentul că ești iubit are un efect benefic.

În ceea ce privește îmbrățișarea propriu zisă, de noi depinde dacă avem sau nu nevoie de un motiv pentru a ne îmbrățișa. O putem face pur și simplu. Nu trebuie să ne ascundem emoțiile și să ne închidem în carapcea noastra. Îmbrățișările ne vor ajuta să dobandim o stare de pace și de liniște,  și , in consecință, să îi facem fericiți pe cei pe care îi iubim.

Sursa : lifegeek.ru 

sursa foto: psychologies.ru

Uscatoare rufe