Călătorii Timp liber

Somnul dulce…din Parlament!

La fel ca și voi, prima grijă atunci când aleg o destinație pentru călătoriile mele este cea legată de acoperișul care-mi va sta deasupra capului. E greu să alegi hotelul care să întrunească toate condițiile : să fie și civilizat, și deloc scump, și plasat cât mai în centrul orașului. Internetul abundă, de fiecare dată, în oferte care de care mai atrăgătoare. Pozele propuse de staff-urile hotelului si de specialiștii în marketing sunt, de fiecare dată, extrem de tentante, însă..vă vând un pont: un fotograf bun, care știe ce lentilă să-și aleagă, din ce unghi să pozeze și ce anume să evite, poate să facă din r…t bici, iar dvs, mergând ” pe mâna lor”, să constatați la fața locului că lucrurile nu stau chiar așa! Că, de fapt, camerele sunt mult mai mici mobilierul – din secolul trecut, micul dejun- subțire rău, internetul se mișcă cu viteza melcului, iar până ajungi centrul orașului – iți ies peri albi!
De aceea, recomandarea cea mai bună n-o poți obține decât de la prietenii care au fost înaintea ta acolo. De la ei poți afla toate detaliile REALE, legate de condițiile pe care le oferă hotelul, de poziția acestuia pe hartă, de împrejurimi, de personal, de prețul pe care-l aveai de achitat. Și pentru că, odată întoarsă de la Budapesta, cei care mi-au citit corespondențele și li s-a făcut poftă să-mi calce pe urme, m-au întrebat inclusiv unde am locuit, le răspund chiar aici : Hotelul PARLAMENT situat pe Strada Kalman Imre la numărul 19. Hotelul a împrumutat numele unuia dintre cele mai râvnite obiective turistice ale Budapestei : Parlamentul maghiar. Motivul este lesne de bănuit: hotelul se află la o aruncătură de băț de Parlament. Și nu, în el nu locuiesc parlamentari ( decât poate cei straini, veniți în vacanță), deși condițiile oferite de hotel îl recomandă pentru o clientelă de top. Prețurile sunt însă extrem de avantajoase ( intrați pe pagina lor : www.parlament-hotel.hu) hotelul este cochet, modern, are tot ce-i trebuie, iar dacă vă grăbiți de pe acum cu rezervările pentru la vară, poate prindeți și o cameră liberă! În ceea ce privește micul dejun, gurmanzii vor fi încântați : nu se vor ridica niciodată flămânzi de la masă!
Ca să vă conving, fără să apelez la trucuri fotografice, la lentile mincinoase și unghiuri șmechere, voi publica mai jos câteva instantanee, făcute chiar de mine, în timpul celor câteva zile pe care le-am petrecut la Budapesta!

Călătorie realizată cu sprijinul OFICIULUI DE TURISM AL UNGARIEI