Bombănelile Marinei Editoriale

SMS-ul disperat al lui Marius Țeicu


Există momente în viață când am da bucuroși toate izbânzile noastre de-a lungul anilor, pentru un dram de sănătate. Dacă în aceste clipe minunatului nostru compozitor Marius Țeicu i s-ar propune să renunțe la tot muntele lui de șlagăre, cu care a bucurat generații întregi de români, și să primească în schimb o șansă la viață pentru fiica sa, Patricia, nu există nici o boare de îndoială că ar face schimbul pe loc, fără să clipească, fără să ofteze…
…Cu ceva timp în urmă, bunul meu prieten Marius îmi făcea o confidență care avea să mă marcheze profund. Zile în șir mi-a răsunat în urechi glasul lui înlăcrimat, vorbindu-mi despre nenorocirea care-i lovise familia: draga lui Patricia, fiica pe care o știu de când, copil fiind, își însoțea părintele la emisiunile mele, fusese diagnosticată cu o boală grea și complicată. Patricia lui Marius, minunea lui, cântecul lui cel mai de preț, începuse o crâncenă luptă pentru viață. Anii trecuseră de când fetița micuță și rușinoasă se ascundea după pianul tatei: de data aceasta o așteptau acasă doi puișori nevinovați, care nici nu bănuiau ce pericol plana asupra mamei lor.

Când mi-a făcut acea mărturisire, Marius Țeicu m-a rugat să păstrez pentru mine secretul. Nu e România locul cel mai potrivit spre a-ți face cunoscută suferința; șacalii din presă atât așteaptă: să răsucească pe toate părțile viața unui om, mai ales atunci când aceasta se află pe muchie de cuțit. A trecut ceva vreme de la trista noastră conversație. Câteva refuzuri pe care le-am primit de la Marius la niște emisiuni și evenimente ale echipei mele mi-au sugerat că lucrurile nu-s chiar pe calea cea bună. Deși eram angrenată, ca fiecare dintre noi, în propriile probleme, mă surprindeam de multe ori gândindu-mă la cel pe care îl admiram și-l iubeam din tot sufletul, încă din copilărie: cât de nedreaptă este viața, să-i pună în spinare unui astfel de om minunat, o asemenea povară, atât de greu de dus?…

Astăzi dimineața, clinchetul unui sms mi-a tulburat o duminică pe cât de banală, pe atât de liniștită. În weekend nu prea primesc sms-uri, cu excepția celor de la oamenii foarte apropiați. Mesajul era de la Marius Țeicu. M-am simțit străbătută de un fior și l-am parcurs cu inima cât un purice: “Dragi prieteni, Patricia are din nou nevoie de sânge, grupa A2 (RH pozitiv) pentru transfuzii. Cei care doresc să o ajute, o pot face donând sânge la Centrul de Transfuzii Central (strada Doctor Felix) menționând “Pentru Rădulescu Patricia Rodica, internată la Fundeni, Secția de Transplant Medular. Mulțumesc mult, Marius”.

….Taina nu mai poate fi ascunsă. E nevoie de ajutor, de suflet, de solidaritate. Părintele sutelor de șlagăre care ne-au bucurat copilăria, adolescența, tinerețea, pe ritmurile cărora am iubit, am dansat, am descifrat tainele vieții, este, iată, în aceste momente, un simplu părinte, al cărui copil luptă cu o boală nemiloasă. O boală căreia nu-i pasă de nimic. Nici de micuții Casandra și Andrei care-o văd din ce în ce mai rar pe mami acasă, nici de sufletul frumos al celei ce le-a dat viață și nici măcar de lucrurile minunate, pe care tatăl ei le-a făcut pentru semenii săi, o viață întreagă.
Marius Țeicu e un om minunat, un om demn, vertical și atât de generos. Un om care a fost obișnuit toată viața să ofere. Este pentru prima oară când îl văd cerându-le celor din jur ceva. Și nu pentru el. Pentru Patricia.

Îmi doresc tare mult ca luni dimineața, la Centrul de transfuzii din strada Dr.Felix să întâlnesc o coadă consistentă de oameni cu suflet mare, veniți s-o ajute pe Patricia.

….Și cu toții să ne rugăm pentru ea, dorindu-i din toată inima lui Marius să vadă din nou soarele zâmbindu-i, în zori, ca o portocală…

image

32 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • buna seara!! pot dona direct la spital aproape 500gr. am grupa 0 special(negativ). dacă se dorește, apelați!!

 • Buna Marina, te rog sa precizezi ca Se accepta orice grupa de sange, e cam ca la piata – troc. Donezi sangele tau care oricum trebuie testat pana ajunge sa fie folosit ( cale lunga..) , iar persoana pentru care se doneaza primeste sange din rezerva spitalului.
  Repet, NU conteaza ce grupa de sange aveti, mergeti si donati, si nu uitati sa specificati pentru cine , daca doriti sa donati sange pentru cineva anume.

 • Cu mare drag as dona dar am grupa de sange 01daca ar fi fost necesara as fi facut-o imediat mult noroc ptr fetița maestrului

  • Puteti sa mergeti sa donati pentru dsoara fara grija, indiferent de grupa de sange pe care o aveti. Ideea este ca nu exista rezerve suficiente de sange si asa se strang cu usa cei aflati deja in stres din cauza celor bolnavi. Se spune de la spital ca trebuie sa aduca donatori de sange inaintea operatiei, dar nu li se precizeaza oamenilor toata procedura, ca de obicei, ca de fapt se poate dona ORICE grupa de sange, pentru ca oricum se foloseste sangele din rezervele spitalului.

 • Il iubesc pe acest OM. O sa ma duc sa donez in Bucuresti, la un alt spital (nu stiu cand sau dac aajung la Fundeni). Sanatate multa familiei teicu!

  • Nu trebuie mers la Fundeni, ci in strada Doctor Felix, acolo se recolteaza sange,si se spune in ce scop de doneazâ.Este Institutul acolo,si se verifica tot,calitatea,etc. Este in zona Piața Victoriei, catre bulevardul Nicolae Titulescu
   Asa am inteles din articolul Marinei.

 • Draga Marina,

  Iti recomand sa iei legatura cu dl. dr. Risvan Vlad Rusu. Daca fiica domnului Teicu are zile date de la Dumnezeu, dl. dr. Risvan Rusu te poate ajuta. Ia legatura cu asistentul lui (Alex Ciceo) la nr. 0758020536 pentru o programare.
  Dumnezeu sa va ajute pe toti!

  Aneta

 • O imbratisare ci multa sanatate pentru aceasta tanara…ma intreb cum sa o pot ajuta,ma gasesc la 2000 de km

 • Pt toată lumea se donează sânge, dacă se apelează, nu contează ce eşti sau cine eşti, contează că ai nevoie şi oamenii sunt generoşi. În astfel de cazuri nu există oameni să spună NU, doar cei bolnavi sau cei cu religie aparte.

 • Frumoasa mobilizare de forte! Pacat ca in tara noastra se aplica doar cand sunt persoane cunoscute, daca era un” no name” si sunt din pacate mii de oameni in grea suferinta nu i-ar fi pasat nimanui…

 • Pe domnul Marius Teicu l-am intalnit in spital. I-am spus ca l-am admirat dintotdeauna pentru munca, creatiile sale si felul de a fi ca om. In timp ce imi multumea politicos i-am observat tristetea. Am banuit ca vizita o persoana draga aflata in suferinta, dar abia din acest articol am aflat despre cine este vorba. Sper din tot sufletul sa se gaseasca donatori si mai ales sa nu piarda nici o clipa speranta si increderea in reusita si in minunatii medici care lucreaza acolo. Din proprie experienta afirm ca acolo s-au intamplat si se intampla adevarate minuni.

 • Cunosc gustul amar al incercarii boalei..din experienta de familie.. Tocmai deaceea vreau si eu sa ajut ..am si eu grupa A+ ..dar sunt din alt judet..mai precis din Arad..se poate dona si din alte judete ?

 • Din cate stiu eu, puteti dona la orice centru si orice grupa ati avea, mentionand numele persoanei pentru care se doneaza si unde este internata. In loc i se vor elibera ei unitatile de sange necesare, care se afla deja in baza de transfuzii.

 • Indraznesc sa sugerez si abordarea terapiilor alternative forte (doze mari de vit c IV, postul total de hrana, etc.) ce au salvat vietile multor oameni confruntati chiar cu boli dintre cele mai grave, existand chiar marturii in acest sens.
  http://jurnaldecobai.blogspot.ro/. Doamne, indura-te de sufletele greu incercate!

  • Da, se poate din orice localitate din tara. Trebuie mentionat spitalul Fundeni, sectia Hematologie-Transplant medular si numele pacientului. Acesta va primi o doza de sange care exista in sistem, nu neaparat cea donata de dvs. Meritul dvs este acela de a completa rezerva de sange care face posibila ajutorarea persoanelor in dificultate. Deoarece si eu am primit transfuzii din diferite zone ale tarii, de la donatori anonimi dar cu suflet mare, va multumesc in numele meu si al tuturor celor salvati de gestul nobil pe care il faceti.

Uscatoare rufe