Ea și El

Slavă binelui!

În toate tehnicile de reconectare cu sine, de reîntoarcere în inimă și de regăsire a firului vindecător care leagă sufletul de trup, ți se cere să te întorci în recunoștință, în iubire, în lumina unei amintiri neprețuite. De acolo, din căldura adusă de starea de grație a recunoștinței și credinței, pot emana miracole care să vindece și să întinerească trupul sau care să aducă minții și spiritului nostru acea vibrație ce poate, apoi, preschimba orice vis în realitate.

Eu cred. Știu că este așa. Cred și în forța autovindecării și în cea a materializării. Dar mai am, încă, de învățat…

În cărțile cu Harry Potter, pe care eu le consider cea mai frumoasă și cea mai la îndemână parabolă pentru dezvoltarea spirituală a lumii noastre, metoda de a te apăra de entitățile rele, de dementori, este aceeași: îți regăsești și-ți recompui forța dintr-o amintire de preț.

– Cum arată un Patronus? vru să știe Harry.

– Fiecare e unic pentru vrăjitorul care-l face să apară.

-Și cum îl faci să apară?

– Printr-o incantație care funcționează doar dacă te concentrezi, absolut din toate puterile, asupra unei amintiri foarte fericite. Una singură. – i-a explicat profesorul Lupin lui Harry, în volumul Prizonierul din Azkaban.

Metoda este aceeași și în toate cursurile de dezvoltare personală și spirituală la care particip și eu, ca simplă reprezentantă a lumii mageamești aflate în schimbare. Am regăsit-o în workshopurile tuturor maeștrilor care mi-au ieșit, cu generozitate, în cale. La Gregg Braden și la Deepak Chopra. La Michelle Pacheco și la Daniela Floroiu. La Ignatenko și la Dan Brulé. Problema cel mai greu de depășit este, însă, cum alegem lumina de întuneric. Cum facem să renaștem în noi forța bucuriei și a gratitudinii, cu atâta măiestrie, încât amintirea să-și retrăiască vibrația la cea mai înaltă intensitate.

Harry Potter a ales întâi amintirea primului său zbor pe mătură și a încercat să recompună în inima lui senzația minunată a desprinderii de la pământ și a înălțării. Dar nu a fost de ajuns. Dementorul a trecut de amintirea lui, iar Harry s-a prăbușit la pământ. Citește mai departe…

Uscatoare rufe