Diverse

Viața poate începe la 40, dar adevărata distracție începe la 50!

Pragul de 50 de ani este o piatră de hotar. Tinereţea este undeva în urmă, iar în perspectivă nu se văd decât pensionarea şi îmbătrânirea.

Un grup de cercetători însă susţine că ar trebui să priviţi cu optimism această etapă a vieţii. Decât să consideraţi începutul sfârşitului, mai bine priviţi cei 50 de ani ca fiind începutul celor mai frumoşi ani.

mymcmedia.orgFără să mai aveţi stresul că nu găsiţi o slujbă care vă place, partenerul mult visat sau să creşteţi copiii, grijile voastre scad iar sentimentul de fericire începe să pună stăpânire pe voi.

Ştiţi să vă bucuraţi de viaţă şi sunteţi mult mai mulţumiti de ceea ce vă oferă viaţa.

Lucrurile încep să meargă din ce în ce mai bine o dată cu trecerea timpului, dărâmând astfel mitul vârstinicilor morocănoşi.

Cercetătorii au întrebat 340,000 americani, cu vârsta între 18-85 ani cât sunt de mulţumiţi de viaţa lor. De asemnea, au fost întrebaţi cât de des au trăit sentimente precum fericirea, bucuria, stresul şi îngrijorarea.

Dacă stresul şi furia apar încă de la 20 de ani, ele încep să scadă o dată cu înaintarea în vârstă. Grijile, chiar dacă continuă să existe, îmcep să se estompeze spre 50 de ani.

Fericirea şi bucuria încep să crească tot de pe la 20 de ani şi sunt încă la un nivel crescut până pe la 85 de ani, arată studiile. Cercetările de la Universitatea Stony Brook din New York arată că înaintarea în vârstă aduce o dată cu ea înţelepciune şi abilitatea de a fi în acord cu sentimentele noastre.

De asemenea, au demonstrat că persoanele în vârstă reuşesc mai bine să scape de energiile negative şi să se concentreze pe lucrurile bune, îşi controlează mai bine reacţiile şi se bucură de experienţe plăcute.

Alte studii au demonstrat că educaţia, îmbunătăţirea sistemului sanitar şi creşterea speranţei de viaţă au ajutat la depăşirea crizei de vârstă mijlocie.

Viaţa nu începe la 40 de ani, spun oamenii de ştiinţă, dar putem considera că începe o a doua viaţă. Până la această vârstă, cei mai mulţi sunt căsătoriţi, şi-au cumpărat o casă şi au o carieră. Cu toate aceste probleme rezolvate, după 40 de ani, oamenii se simt liberi să se bucure de viaţă şi să înveţe din experienţe.

Dr Carlo Strenger, profesor al Universităţii din Tel Aviv spune: „Dacă reuşeşti să valorifici ceea ce ai descoperit în prima jumătate a vieţii, a doua jumătate poate fi cea mai fructuoasă perioadă a vieţii tale.”

Oamenii mai în vârstă pot observa cu mai multă uşurinţă lucruile pozitive din viaţă şi îşi aduc aminte mai puţin de experienţele negative.

Aşadar, bucuraţi-vă de viaţă, indiferent de vârstă!

Sursa: dailymail.co.uk
Foto: readersdigest.co.uk, mymcmedia.org

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate