Sănătate

Singurătatea, inamicul numărul 1

Singurătatea este mai periculoasă decât obezitatea și ar trebui considerată un real pericol pentru sănătate, ne avertizează specialiștii.

Persoanele cu legături sociale slabe prezintă un risc cu 50% mai mare de deces, comparativ cu persoanele cu o viață socială activă, a demonstrat un studiu făcut pe tema singurătății. Izolarea socială crește riscul decesului de 2 ori mai mult decât obezitatea, care prezintă un risc de 30%.

Dr. Julianne Holt-Lunstad, psiholog și autor al studiului spune: “A fi în permanent și strâns contact cu oamenii este o nevoie fundamentală a omului, crucială pentru starea de bine și supraviețuire.”

Sentimentul de singurătate îi face pe oameni să se simtă rău atât din punct de vedere psihic cât și fizic. În cazul unei banale răceli, persoanele singure s-au simțit mult mai rău decât cele care s-au bucurat de compania altor semeni.

Oficiul de Statistică a anunțat că Marea Britanie este țara cu populația cea mai însingurată. Două treimi din populație se declară singură și mărturisesc că nu au vorbit cu nimeni, niciodată despre cum se simt. 70% au recunoscut că prietenii apropiați și familia ar fi extrem de surprinși dacă ar afla că se simt singuri.

Adevărata provocare cu care ne confruntăm este ce putem face pentru a combate singurătatea.

Dr Julianne sugerează că ar trebui alocate toate resursele pentru studierea fenomenului, iar singurătatea trebuie văzută precum toate celelalte aptitudini sociale și studiată de copii în școală.

Sursa: Nypost.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate