Femei de 10

Și îngerii au chip de om : MARIA  HOLTZHAUSER  sau definiția bunătății întruchipate

 

Cu vreo doi ani în urmă, încheiam unul din sezoanele emisiunii “Femei de 10, Bărbați de 10” cu o festivitate de premiere. Declanșasem un concurs național,  în care autorii de fapte bune își povesteau, la noi în emisiune, victoriile. Telespectatorii au votat și..uite-așa a luat naștere Topul faptelor bune. Fotografia alăturată este făcută la finalul ediției speciale, care prezenta practic întregii  țări “crema” oamenilor săi de bine. Doamna din randul întâi, ținând o  diplomă în mână este, cum poate ați bănuit, marea câștigătoare. Bucureșteanca Maria Holtzhauser ne impresionase, într-una din emisiunile anterioare, povestind deschis despre lupta ei cu o boală nemiloasă, despre victoria transformată într-un nou început, despre modul fantastic în care acest om modest reușește să-și ajute semenii, încercând parca să-și ia “revanșa” pentru șansa pe care i-a oferit-o Dumnezeu. 

În virtutea unei prietenii virtuale, i-am  urmărit postările pe Facebook. Am regăsit aceeași neobosită dorință de a ajuta. Aceeași pasiune, cu care Maria se implică în fiecare proiect al său. Fiecare om aflat în suferință este perceput cumva ca o “obligația” ei de a-l ajuta. Și Maria o face  de fiecare dată cu aceeași dăruire, simțindu-se solidară cu orice om din preajma sa, care NU ARE sau NU POATE…

 Acum, în perioada pandemiei, activitatea Mariei Holtzhauser și a asociației ce-i poartă numele, a primit o orientare concretă, punctuală, plasandu-se în primele linii ale luptei cu COVID-19 și cu consecințele sale dramatice asupra oamenilor nevoiași. 

    Interviul pe care i l-am luat ieri Mariei este unul inspirațional. Așa cum am și concluzionat, în finalul său, dacă măcar 10 % dintre români ar lua exemplu de la minunata femeie, lumea în care trăim ar fi mult mai frumoasă. Ascultați, așadar, gandurile unei femei care, după ce a câștigat o crâncenă bătălie pentru viață,  trăiește acum pentru ca altora să le fie mai ușor și mai bine . 

https://youtu.be/PEVKHa5BKR4 

Femei de 10 pe Facebook