Timp liber

“Shallow” melodia prin care Lady Gaga și Bradley Cooper au indus lumea în eroare

Ați văzut cu toții filmul “S-a născut o stea”. În urma lui, datorită excepționalei interpretări, toată lumea a rămas cu impresia că între cele două vedete – Lady Gaga și Bradley Cooper – se întâmplă, de fapt, o mare poveste de iubire, prelungită în realitate. Cei doi n-au negat la început, dorind să păstreze și în viață mirajul creat de emoționantul lor film. Insistențele presei au descoperit însă adevărul : ldragostea” celor doi nu fusese de fapt decât o strategie de marketing.
Una peste alta însă, melodia “Shallow”, care face parte din coloana sonoră a filmului, a rămas însă unul dintre cele mai frumoase cântece de dragoste ale ultimilor ani. El a fost difuzat de trei ori, pe durata filmului, cel mai “touching” moment fiind în secvența ce îl prezintă pe personajul lui Cooper, Jackson Maine, invitând-o pe Ally, personajul jucat de Gaga, să cânte alături de el pe scenă. Cântecul vorbește despre conversațiile pe care Ally și Jackson le-au purtat, de-a lungul relației lor tumultoase. Gaga a compus piesa din perspectiva personajului Ally, cu versuri în care cele două personaje se întreabă unul pe celălalt dacă au fost meniți, oare, să fie ceea ce sunt. Piesa a fost lansată ulterior ca disc single, urmat apoi de un superb videoclip, prezentându-i pe Gaga și Cooper pe scenă. Cadrele sunt intercalate cu cele mai emoționante secvențe din film.
Shallow” a fost unul dintre primele cântece compuse de Gaga. Melodia a primit laude din partea criticilor de specialitate, aceștia declarându-se impresionați atât de vocea lui Gaga, cât și de natura dramatică a compoziției și a versurilor, fiind de părere că „Shallow” merită să fie nominalizat la numeroase gale de premii importante. Din punct de vedere comercial, single-ul a obținut un succes considerabil, ocupând prima poziție din clasamentele a peste douăzeci de țări, și devenind un șlagăr de top zece în majoritatea ierarhiilor în care a activat.
Într-un articol publicat de ziarul The Guardian s-a relatat faptul că piesa înfățișează propriile concluzii ale protagoniștilor cu privire la situația lor curentă, și este dedicată tuturor persoanelor „a căror viața nu a fost întotdeauna corectă sau bună”. Iar ziarul Chicago Sun-Times a ridicat în slăvi cântecul, spunând că acesta a reușit să ridice statutul filmului “S-a născut o stea” „de la un film foarte de succes la o capodoperă”. Ziaristul american a mai spus că „receptarea rapidă a piesei a fost cea mai răspândită reacție stârnită de orice fel de cântec a lui Lady Gaga din ultima vreme”.
Așadar, vă invităm să reascultați emoționanta melodie și cu siguranță vă vor trece prin fața ochilor frânturi din propria viață, din propriile neîmpliniri :

Femei de 10 pe Facebook