Timp liber

În premieră, Catena Racing Team România, la World Company Sports & Games 2018, Franţa

​În perioada 23 – 27 mai 2018, Catena Racing Team – cel mai numeros şi cel titrat club polisportiv al unei companii din România va participa la World Company Sports&Games 2018, competiţie ce se desfăşoară în Franţa, în localitatea La Baule.
​Delegaţia Catena Racing Team (preşedinte dr. farm. Radu George) este alcătuită din 27 de sportivi, performeri ce vor concura la următoarele discipline sportive: fotbal, tenis de masă, alergare şi înot.
​Pentru tenis de masă şi fotbal au avut loc deja tragerile la sorţi, Catena Racing Team fiind în grupe cu echipe din Franta, Germania şi Austria:
​- Tenis de Masă – Volksbank Austria, Conseil Departamental Franta, Stadtverwaltung Düsseldorf Germania, Veolia Franta si Catena Racing Team România.
​- Fotbal – Fas Banque Franta, VolksBank Austria, Airbus Helicopters, Nuances Germania şi Catena Racing Team Romania

Reprezentativele de Fotbal şi Tenis de Masă Catena Racing Team au strălucit şi au cucerit trofeele celor mai importante competiţii organizate de Federaţia Română de Sport Corporatist, dedicate reprezentanţilor firmelor şi companiilor. Enumerăm doar Medical&Pharma Football Cup, Jocurile Olimpice ale Companiilor (Summer şi Winter Corporate Games), Romanian Corporate Sports, Football Romanian Corporate Sports, Campionatul Corporatist de Tenis de Masă. În 2017, Catena Racing Team a fost singura reprezentantă a României la Campionatului European al Companiilor din Belgia au participat peste 5.000 de concurenţi din 22 de ţări. Toate aceste performanţe ale echipelor, dar şi cele individuale îi recomandă pentru prezenţa la o competiţie de asemena anvergură, Campionatul Mondial al Companiilor. Ajuns la cea de-a II-a ediţie, cu 25 de discipline sportive la care vor participa peste 6.000 de angajaţi din 50 de ţări din întreaga lume, acest eveniment este susţinut de Ministerul Sportului. „Conform ultimelor cercetări, 59% dintre cetăţenii europeni nu practică niciodată sportul sau o fac foarte rar. Este responsabilitatea noastră să promovăm beneficiile practicării activităţilor fizice şi să transformăm Franţa într-o naţiune sportivă” – a fost mesajul Laurei Flessel, Ministrul Sportului din Franţa.
​Franţa se pregăteşte de pe-acum pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris, din 2024, de aceea se doreşte atragerea a cât mai mulţi oameni către practicarea sporturilor de masă. Deloc întâmplător Franţa şi zona Loire Atelantique au fost alese ca gazde ale World Company Sports & Games 2018: aici există o Federaţie de Sport pentru Companii, iar în zona Loire Atlantique există 3.500 de cluburi sportive cu peste 400.000 de membri.
La probele de nataţie şi alergare, Catena Racing Team va fi reprezentată şi de doi performeri ale căror nume nu mai au nevoie de nici o prezentare: Paul Georgescu – cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren (14 septembrie 2016, 54 km în 13h36′) şi câştigator al Maratonului Acvatic Sri Chinmoy 2017 – ”Cursa Regină” de pe lacul Zürich (6 august 2017, 26,4km în 7h11′37”), Simona Dumitrescu, locul II la Maratonul de la Polul Nord (North Pole Marathon 2017 – cel mai nordic din lume, recunoscut de Guinness World Records) sau Constanţa Gherasim Papagheorghe care, pe lângă zecile de medalii şi trofee cucerite, a reprezentat România, Catena şi Catena Racing Team la Finala Internaţională a cursei de alergare B2RUN de la Berlin (22 septembrie 2016).
​Campionul Paul Georgescu va lua startul la 10 probe: bras, fluture, crawl şi spate (50m şi 100m), 100m mixt şi 200m crawl. Obişnuit cu probele de înot de anduranţă, în ape libere, pentru Paul, această competiţie unde va înota în bazin, distanţe scurte, în regim de viteză, este o veritabilă provocare. Este însă încrezător şi îşi doreşte să câştige cât mai multe medalii pentru Catena Racing Team. Îl aşteaptă o vară plină: pe 23 iunie va lua startul la Oceanman – singurul Campionat Mondial Internaţional de Înot în Ape Libere (14km, categoria ELITE, Lago D’Orta, Italia) cu obiectiv calificarea în finala din Dubai. În august are programate în SUA celebrele „Catalina Channel” (35km, Oceanul Pacific) şi Manhattan Island (48,5km) după care va primi distincția Triple Crown, una dintre cele mai importante trofee dedicate înotului în ape deschise.
​Prezenţa echipei Catena Racing Team la World Company Sports&Games 2018 a fost posibilă datorită sprijinului acordat de Catena, farmacia care sustine campionii. Unul dintre principalele obiective ale Catena este acela de a contribui la sănătatea românilor inclusiv prin promovarea unui stil de viaţă sănătos. Iar acest stil de viaţă presupune mişcare şi practicarea unui sport. Fără să fie neapărat vorba de un sport de performanţă, ci de menţinerea sănătăţii şi de obţinerea performanţei din sport.

​Teaser WCSG 2018: https://youtu.be/25wsgmwQOBw

​Haideți să vă povestim puțin despre Catena Racing Team!
​Lansată oficial pe 6 septembrie 2014 (Câmpina Open MTB, ediţia a III-a), la iniţiativa vicepreşedintelui grupului Fildas-Catena, Doctor Farmacist Radu George, Catena Racing Team este o echipă polisportivă alcătuită din angajaţi şi colaboratori din Bucuresti si din ţară ai Catena şi Fildas Grup şi ai Tonica Group, toţi pasionaţi de sport şi de mişcare în aer liber. Acest proiect a fost demarat ca o extensie a conceptului de sănătate prin sport şi de asociere a celebrului brand cu practicarea mişcării în aer liber.
​Catena Racing Team a devenit în scurt timp, un club redutabil, are un palmares impresionant de trofee, cupe și medalii (peste 250!) cucerite în competiţiile de alergare, ciclism, mountain-bike, fotbal, handbal, tenis de masă, tir, natație, alergare montană, duatlon, triatlon, maraton sau ultramarathon, cu premii speciale precum Cea mai inimoasă şi Cea mai numeroasă echipă.
​Catena Racing Team numără în prezent peste 600 de membri care participă în fiecare săptămână, în Bucureşti şi în ţară, la competiţii diverse, unde urcă de fiecare dată pe podium. Organizează cu succes şi campionate naționale interne de fotbal și handbal feminin, evenimente sportive care au devenit deja tradiţie şi care adună la start zeci de echipe Catena din toată ţara. La începutul acestui an s-au desfăşurat ediţia a VII-a a Campionatului Naţional de Fotbal şi ediţia a VI-a a Campionatului Naţional de Handbal Feminin “Prinde Aripi”.

Catena urează succes reprezentanţilor Catena Racing Team România la World Company Sports & Games 2018 din Franța! Catena susţine campionii!