Bombănelile Marinei Editoriale

Scrisoare deschisă către Victor al meu

Dragul meu, prețiosul meu, minunatul meu!
Scrisoarea aceasta ar fi trebuit să conțină încă din titlu verbul “te iubesc!”. Știu însă că te vei răzvrăti, amendându-mă cu acel “- Mama, lasă sentimentalismele, nu mai sunt copil!”
Vreau însă să știe toată planeta cât de mândră sunt de fiul meu, acum, după ce și ultimul bastion al vieții de școlar a fost cucerit.
Cât de mult m-a bucurat telefonul tău de ieri, care a răsunat ca un strigăt de victorie în liniștea înghesuitului nostru birou din TVR, vestindu-mi însemnata izbândă la unul din cele mai importante examene ale vieții.
Cât de importantă m-am simțit pentru o clipă, când colegii m-au felicitat, deși meritul era al tău, nu al meu.
Cât sunt de mulțumită de creșterea ta frumoasă și dreaptă, deloc ușoară în ultimii ani, când ai avut de dus, prin tribunale, războaie nedrepte cu un suflet fără suflet, care ar fi trebuit să-ți stea alături, nu împotrivă.
Cât sunt de încântată de maturizarea ta subită, de înclinarea spre profund, spre temeinic, spre serios, de alegerile tale,mai mărunte sau mai mari, chiar și de cea sentimentală, atât de potrivită și de înțeleaptă, ca o replică tacită la nefericitele alegeri pe care le-a făcut mama ta…
Până și Obama pare a fi înțeles momentul important din viața stăpânului său, căci parcă mai abitir i s-a agitat ieri coada și mai puternic i-au strălucit ochii, privindu-te atât de fericit și nepricepând, în nemernicia sa de câine, ce anume s-a întâmplat sub acoperișul nostru comun.
Vreau să știi, Victorul meu drag, prețiosul meu, minunatul meu, că procentele care ți-au lipsit până la nota maximă și care știu că te scot din minți, zgândărindu-ți ambiția, pe mine mă lasă rece, că importante pentru mine sunt lucrurile care nu se văd, care nu sunt trecute în cataloage, diplome și tabele nominale. Că am înțeles ieri, odată mai mult, că am făcut treabă bună în echipă, că nu a fost chiar rău că, uneori, mi-am asumat rolul de “cea mai rea mamă din lume”, cicălindu-te, mustrându-te și impunându-ți restricții poate de neînțeles la acea vreme.
Imi place să cred că te vei amuza, povestindu-le, peste ani, puilor tăi de rămășagul pe care-l făcusem, în joacă, cum că dacă iei BAC-ul cu 10 îți voi cumpăra apartament ( ții minte că fabulai deja pe tema cum anume îl vei decora?!!) , deși amândoi știam bine că banii din contul meu nu ne ajung nici pentru o bucătărie de vară, darămite pentru un apartament!? Ei, află, dragul meu, că, atunci când m-ai sunat și mi-ai spus: “-Mama, ai scăpat de apartament!”, nu am simțit, de fapt, nicio ușurare, ci o ciudă nesfârșită , caci știam că tu ești, de fapt,  cel mai bun și nota 10 nu e un prag de neatins pentru tine ; și îți marturisesc, acu’ că povestea s-a sfârșit, că făcusem deja demult planuri ascunse de a vinde casa în care locuim, pentru a mă putea ține de cuvânt.
Ai crescut, fiul meu drag. De acum ești ceea ce toți copiii râvnesc să fie: “om mare”. Zilele acestea vei alege calea pe care vei merge, în viață. Te așteaptă un drum lung, cu multe provocări, ispite, pericole, dar și împliniri. Vreau să știi că îți voi fi mereu alături, din umbră sau din soare, iar dragostea mea  îți va însoți pașii, fie tăcând, fie rostind o vorbă înțeleaptă, acolo unde mă pricep, încercând să te feresc de greșeli pe care eu însămi le-am făcut.
Și indiferent de alegerile tale, voi continua să fiu mândră de tine, să te iubesc necondiționat, căci știu că nu mă vei dezamăgi niciodată.

Și, cu riscul de a nu fi deloc originală, îți voi transmite în final că sunt atât de fericită și îți mulțumesc nespus pentru că m-ai ales pe mine să fiu mama ta!

image

3 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Felicitari frumoasa mama si frumos si destept baiat!!!!Sa va ajute D-zeu sa aveti putere si mai departe sa va indepliniti toate visurile!!!!

  • Ce frumos sa ai asa copii, dar aceasta se datoreaza mult mamei, deoarece a dat o educatie cuvenita si inteleapta. Felicitari, d-na Marina Almasan pt aceasta etapa a vietii feriorului d-voastra. Sa aleaga cea mai buna cale in continuare si cu cele mai bune decizii, cu ajutorul mamei. Iar, d-voastra sunteti o mama minunata, cu ce surprize puteti sa va tineti de cuvant, asta chiar e fantastic, sa gasesti solutii pt a indeplini dorinta copilului, ca sa-l faceti fericit. Va admir pt omul intelept de care dati dovada. Sunteti o femeie minunata.

  • Felicitari Victor- OM MARE si Mama darza si razbatatoare! Marturisesc ca de-a lungul anilor, reprezentandu-va prin nenumaratele procese, am fost martora acestei evolutii frumoase a unui copil incercat destul de greu de soarta. Ma bucur Marina ca s-a terminat cu bine un episod al vietii de care ti-era atat de teama. Ti-am.zis ca Victor o sa reuseasca si sa stiti amandoi ca n-am uitat de Amsterdam…..cred ca pana anul viitor mergem sigur! Va imbratisez pe amandoi cu tot dragul!