Diverse Ea și El

Sărutați-vă pe rupte! Este recomandarea medicilor!

Desigur că distanțarea asta fizică ne face să fim foarte temători chiar și în a ne săruta. Dar iată că medicii vin cu o ipoteză îmbucurătoare. Cică  a te săruta nu este numai foarte plăcut, ci , se pare, și foarte benefic pentru sănătate. Uneori, un sărut poate înlocui chiar și medicamentele. Spre exemplu, dacă va aflați în stare de stres, nu trebuie neapărat să fugiți și să luați pilule împotriva stresului. Un sărut sincer al omului iubit poate fi exact leacul de care aveți nevoie.
Săruturile sunt importante în special pentru starea psihică a omului. Cu ajutorul lui putem scăpa nu numai de spres, ci si de teamă, groază și altele. Și cum majoritatea bolilor mentale apar datorită stării psihice, înseamnă că, cu ajutorul sărutului putem vindeca și o mulțime de alte afecțiuni.

Potrivit opiniei specialiștilor, iată care sunt beneficiile sărutului :

1.Îmbunătățesc circulația sangvină
2.Activează starea de optimism, crește tonusul organismului
3.Acționează asupra sistemului nervos, calmându-l și reducând stresul
4.Scade senzația de durere
5.În timpul sărutului are loc un antrenament al respirației
6.Întărește smalțul dinților
7.Crește tonusul pielii, nivelează ridurile
8.Săruturile prelungi ne scapă de sughiț
9.Micșorează ritmul de evoluție al arterosclerozei

De asemenea, schimbul de microorganisme prin sărut întărește imunitatea.
Rănile din cavitatea bucală se vindecă prin sărut.
În același timp, cercetările medicilor arată că oamenii care se sărută des, vor suferi mai puțin de boli ale tractului digestiv și sistemului circulator. Isar organele lor interne – inima, stomacul, intestinul gros – funcționează mult mai bine în cazul pupăcioșilor!
Chiar și problemele legate de insomnii își gasesc rezolvarea tot în sărut!
Femeilor care își doresc să fie veșnic tinere și frumoase li se recomandă să se sărute cât mai mult. Asta pentru că, in timpul sărutului, lucrează un număr de 38 de mușchi ai feței, și, în consecință, circulația sangvină se activează, iar pielea este hrănită mai bine cu nutrienți.
Sărutul prelungește viața. Cuplurile care se sărută mult, devin cupluri longevive.
În consecință,dacă vreți să fiți sănătoase, frumoase și să trăiți 100 de ani, trebuie să vă sărutați mai des! Dar e bine să fiți sigure că celălalt a respectat și el, ca și voi, regulile de protecție anti-COVID.

 

Sursa: sitesovety.ru

surse foto: best-lady.ru, spletnik.ru