Ea și El

Balzac trage cu ochiul la femei…

“Orice bărbat poate fi fericit lângă o singură femeie”. Ce bazaconie! 

Haideți să pătrundem  tainele iubirii , alături de Honore de Balzac

Dacă un bărbat este inteligent, are charisma și un fizic atrăgător, pe femeie n-o va interesa trecutul lui, ci planurile lui de viitor.

Honore de Balzac, care a reușit să sesizeze întreg farmecul femeii îndrăgostite și să îl releve prin intermediul unor figuri de stil  excepționale.

“Când apare în fața ta, femeia se prezintă în cel mai fermecător mod, fără a-ți permite însă să o decodifici.”

Dacă o femeie râde de soțul ei, e un semn sigur că nu îl mai iubește.

Niciun gest de afecțiune din partea femeii nu poate fi pervers.

O femeie care se va sprijini pe rațiune și nu pe sentimente, este una defectuoasă. Ea va avea toate imperfecțiunile unei amante pasionale și nu va avea milă, iubire, bunătate.

Voi sfătui bărbații să adopte codul moral al cavalerului. Să fie în slujba tuturor, dar să o iubească doar o singură femeie.

Doar ultima iubire a femeii este  comparabilă cu prima iubire a bărbatului.

Bărbatul va pierde, dacă nu va câștiga nimic. Femeia va ieși învingătoare, dacă nu va pierde nimic.

Femeia adoră să cucerească bărbații care aparțin altor femei.

Este absurd să crezi că un bărbat nu poate fi fericit lângă o singură femeie. E ca și cum am spune că un muzician are nevoie de mai multe viori pentru a interpreta o melodie.

Femeii îi este specific să dovedească imposibilul prin intermediul posibilului și să nege evidentul, bazându-se pe intuiție.

Cine se laudă că principiile lui sunt de neclintit,  este nevoit să meargă întotdeauna pe un singur drum. Dar va fi un prost dacă va acționa astfel. Nu există principii, există evenimente. Nu există legi, există circumstanțe. Cine va conștientiza acest adevăr, va domina  prostimea.

Sursa : cluber

Femei de 10 pe Facebook