Nutriție

Salată de sfeclă crudă

Asupra miracolului numit „sfeclă” nu vom insista foarte mult, pentru a nu încălca rubrica dragului nostru nutriționist Cristi Mărgărit. Trebuie doar să vă spunem că, dacă vreți să aveți o sănătate de fier, sfecla nu trebuie să lipsească din meniul nimănui! Cu atât mai mult cu cât este un element ” pe buzunarul tuturor”! Dar, rețineți : adevăratele proprietăți miraculoase le are doar sfecla crudă! Prin fierbere ea își păstrează, e drept, și culoarea și mirosul, oarecum și gustul, însă restul…se duce pe apa Sâmbetei, rămânând în oala în care a fiert! Chiar și în renumitele vase Zepter, care nu reușesc nici ele, se pare, să păstreze calitățile produsului inițial, mai precis, vitaminele.

sfeclaÎn cele ce urmează, vă vom prezenta cea mai simplă metodă de a prepara o salată din sfeclă proaspătă.
Din capul locului trebuie să vă spunem – deși o știm cu toții – că sfecla nu este deloc un aliment ușor de consumat în stare crudă! Incercați doar să mușcați dintr-o sfeclă, riscați să rămâneți fără dinți! De aceea, odată ce ați curățat-o, ați spălat-o și uscat-o, cel mai indicat este să o dați prin răzătoarea mare. Feliuțele astfel obținute nu mai prezintă niciun pericol pentru beneficiarii salatei voastre!
Sfecla crudă este dulce, de aceea noi vă vom propune să o faceți ceva mai picantă.

INGREDIENTE:
sfeclă 0,5 kg
o lingură rasă de boia de ardei iute
semnițe de coriandru- după gust
sare – după gust
ulei – după gust

PREPARAREA
În sfecla dată pe răzătoare se adaugă lingura de boia de ardei . Dacă aveți și un ardei iute întreg uscat, mărunțiți-l în pisălog, împreună cu semințele de coriandru. Acestea din urmă îi vor împrumuta salatei voastre o aromă divină! Sărați după gust și adăugați ulei. Salata este gata : ingrediente puține, gust garantat!
….Acum să nu vă așteptați ca salata din sfeclă crudă să le placă tuturor : este un preparat destul de atipic pentru cei ce nu sunt obișnuiți să consume sfeclă, sau dacă o consumă, o fac numai după ce au fiert-o, în prealabil!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.