Sănătate

Să ne “doftoricim” gustos! Iată 5 ceaiuri care ne salvează în caz de răceală 

 

În anotimpul rece  șansele de a răci sau de a face viroze sunt mult mai mari decât vara. De aceea, nu mai miră pe nimeni dacă dimineața ne trezim și nu mai putem articula nici măcar banalele cuvinte “Bună Dimineața!”

Cum să tratăm gâtul bolnav ne poate spune orice medic. Însă in plus față de tablete, siropuri și inhalații , ne putem trata și cu mijloace mult mai plăcute. 

Iată așadar 5 ceaiuri “salvatoare” 

  • Ceaiul de mușețel. Mușețelul are proprietăți antiinflamatoare și antioxidative. Ceaiul de mușețel vindecă gâtul inflamat. Și este foarte indicat și pentru tratamentul tusei.  
  • Ceaiul verde. El este bogat in antioxidanți și în vitamina C – ajutoarele noastre de nădejde in lupta cu virușii și infecțiile. Dupa cum spun medicii, ceaiul verde este deosebit de eficient pentru gargara ( ceaiul cald) și chiar și pentru inhalații. 
  • Ceaiul de mentă. Acesta este deosebit de eficient pentru calmarea inflamației gatului. 2-3 căni cu ceai de mentă și veți putea din nou să vorbiți fără să vă doară gatul. 
  • Ceaiul negru. Banalul ceai negru are componenți capabili să scadă inflamația și să diminueze durerea de gât. Dar este obligatoriu să folosiți în acest scop planta mărunțită și nu pliculețele de ceai. 
  • Ceaiul din rădăcină de ghimbir. Această plantă are o gamă foarte largă de utilizări. Spre exemplu, ne ajută atunci când ne doare capul, diminează inflamația, luptă împotriva virușilor si bacteriilor. Este ideal așadar în lupta împotriva răcelilor. 

Sursa : kubnews.ru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate